Green Park trakteert Belgische handballers op nederlaag

Door: Jaap Maars. Gezien de stand op de ranglijst zouden de Aalsmeerse handballers geen moeite met de Belgische ploeg van Tongeren moeten hebben maar dat wees er in de eerste helft nog niet direct op. Na een 0-1 voorsprong van Tongeren kort na het beginsignaal scoorden de Aalsmeerders bij de eerstvolgende aanval. De bal stuitte echter op het ijzerwerk achter het doel. Felle protesten volgden van Belgische coach en spelers maar de beide scheidsrechters wezen onverbiddelijk naar het midden. 1-1 dus.  De eerste helft kabbelde daarna rustig voort met een regelmatige voorsprong van 2-3 doelpunten in het voordeel van Aalsmeer. Ruststand 17-14.

Het tweede gedeelte een bijna identiek spelbeeld tot 20 minuten voor het einde. Green Park schroefde het tempo op en dat was voor onze Zuiderburen te veel van het goede. Gestaag liep het team van Bert Bouwer verder uit tot het verschil zelfs tien punten bedroeg. Prachtige staaltjes handbal werd het publiek voorgeschoteld en met name Samir Benghanem kreeg de handen van op elkaar met schitterende doelpunten.

Na 60 minuten gaf het scorebord 35-27 aan. Met deze overwinning blijven de Aalsmeerders op de vierde plaats staan met een punt achterstand op Sporting Neerpelt en een punt voorsprong op Volendam en Visé. Volgende week hebben de heren een vrij weekend wegens interlandverplichtingen.