Green Park sluit jaar af met nederlaag

Door: Klaas Leegwater. Na een uitstekende serie waardoor Aalsmeer met zes overwinningen op rij opklom naar de tweede positie in de BENE-League sloten de plaatselijke handballers zaterdagavond het jaar af met een nederlaag. In de Bloemhof was het Belgische Sporting Pelt met 29-34 te sterk. Door het vierde competitieverlies zakken de Aalsmeerders op de ranglijst één plaats, achter leider Bocholt en Lions. Nummers 1 t/m 4 spelen in april de Final Four.

De bloemendorpers, in de heenwedstrijd in Belgie al de onderliggende partij, moesten zaterdag het sterk acterende Sporting Pelt, met Robin Schoenaker en Bartosz Konitz als uitblinkers, halverwege de eerste helft loslaten. Na 12-12 in de 17e minuut stond het tien minuten later opeens 14-18 en zag de thuisclub na rust het verschil  verder oplopen tot 19-25.

Vijf minuten voor tijd krabbelde de formatie van Bouwer, onder meer door goed keeperswerk van René de Knegt, terug tot 27-29. Even leek het nog spannend te worden, maar binnen een halve minuut veruimde Sporting Pelt de marge echter weer naar twee goals waardoor de wedstrijd definitief in het slot viel.

Na de winterstop hervat Aalsmeer de competitie eind januari met de uitwedstrijd in en tegen Volendam. De club uit het vissersdorp staat op drie punten achterstand en kan in de streekderby een overwinning goed gebruiken in de race voor een plek bij de eerste vier. Ondanks de zaterdag afgekondigde lockdown mag professionele binnensport doorgaan, half januari is er een nieuw weegmoment van het kabinet.