Green Park sluit af met winst op Lions

Wedstrijdbeelden van een week eerder tegen BEVO. (foto archief AV)

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Green Park Aalsmeer zijn als laatste geëindigd op het vierdaagse openingstoernooi dat vorige week in Noord Holland en afgelopen weekend in Limburg werd gespeeld. De selectie van Bert Bouwer nam na de deceptie op de eerste wedstrijddagen met twee keer verlies, met enigszins opgeheven hoofd afscheid van het toernooi.  Na eerst nog de derde nederlaag zaterdag tegen Bevo (28-26) geïncasseerd te hebben, versloeg Green Park een dag later Lions in eigen huis met 27-28. BEVO werd toernooiwinnaar.

In aanloop naar de competitiestart op 5 september tegen datzelfde Lions zal de winst in Sittard Green Park enige genoegdoening geven. Vorige week maakten de zwarthemden een matige indruk. In Limburg zag het spel er een stuk beter en zorgvuldiger uit. De nipte winst in de Stadssporthal was mooi meegenomen, al moet er met een blik op de vreemde uitslagen tijdens het oefentoernooi geen overdreven waarde aan de tweepunter worden gehecht.

Verstoppertje
Zo leek favoriet voor de toernooizege Lions in het tweede speelweekend meer met de handrem te spelen. Na de twee duidelijke overwinningen vorige week liet de formatie van trainer Christoph Jauernik de duels van zaterdag en zondag ‘een beetje lopen’. Dat haalde ietwat de glans van de Aalsmeerse winst, over zes dagen in de Bloemhof zal blijken of Lions gisteren daadwerkelijk verstoppertje speelde tegen de regerend landskampioen.

Gaby Birjovanu
Green Park deed er zondag in elk geval alles aan om er tegen Lions een leuke partij van te maken. Na 15-13 bij rust sloeg de thuisclub een gat naar 18-13 waarna de Aalsmeerders goed terugkwamen in de wedstrijd. Daarbij speelde het sterke optreden van Gaby Birjovanu, na een lange periode van afwezigheid terug onder de lat, een belangrijke rol.

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd sloeg Green Park haar slag. Via 26-22 stond er een halve minuut voor tijd opeens 27-27 op het scorebord. Lions had de winst alsnog in handen maar verspeelde de bal in de laatste Limburgse aanval knullig, vliegensvlug namen de Aalsmeerders over, Don Hartog werd aangespeeld die vallend in het eindsignaal de beslissende goal snoeihard in de touwen gooide.  

Een enerverend slot van het oefenduel in Sittard dat nieuwsgierig doet uitkijken naar de competitie-ouverture volgende week in de Bloemhof. 

Openingstoernooi:                                                                                                                                
za 22-8: Volendam-Lions 21-32, Green Park-BEVO 29-31
zo 23-8: Volendam-Green Park 31-24 , BEVO-Lions 24-30
za 29-8: Lions-Volendam 26-27,   BEVO-Green Park 28-26,
zo 30-8: Lions-Green Park 27-28 , BEVO-Volendam  28-23

Programma september NL-League:
za 05/9 Green Park-Lions 19.15 uur
za 12/9 BEVO-Green Park 19.15 uur
za 19/9 Green Park is vrij
za 26/9 Hurry Up-Green Park 20.00 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel