Green Park onderuit tegen Volendam

Bert Bouwer: ‘Grote draai om de oren had beter geweest’

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer die wervelend van start gingen in de BENE-League met tien punten uit vijf duels liepen dinsdagavond in Volendam tegen de eerste nederlaag aan. In sporthal Opperdam eindigde de enerverende Noord-Hollandse derby in 32-30. Het verlies betekent dat Aalsmeer de leiderspositie moet overlaten aan LIONS dat HUBO versloeg. De Limburgers komen zaterdag met een punt voorsprong op de bloemendorpers op bezoek in de Bloemhof.

Volendam dat de competitie was begonnen met twee verliespartijen maar daarna met drie overwinningen op rij klaar leek voor de ontmoeting met de koploper toonde vanaf het eerste fluitsignaal veel spirit en scherpte waardoor de bezoekers niet goed in hun spel konden komen. Met Volendam-goalie Evan de Lange in een hoofdrol, die enkele fantastische reddingen verrichtte, hield de thuisploeg landskampioen Aalsmeer goed onder de duim.

Drie veldspelers
Vanaf 5-5 in de tiende minuut slaagde de thuisformatie van nieuwe trainer Geert Hinskens erin de gasten constant van het lijf te houden. Opmerkelijk waren de slotminuten van de eerste helft. Nadat eerst Jeffrey Boomhouwer namens Aalsmeer op 15-11 een strafworp miste en Volendam door tijdstraffen opeens met slechts drie veldspelers binnen de lijnen stond, konden de bezoekers tot het pauzesignaal tot 15-13 terug krabbelen.

Coach Bert Bouwer kan het niet geloven

Zeven treffers
De wedstrijd kon na twee minuten in het tweede bedrijf met 15-14 op het bord nog alle kanten opgaan. Opgezweept door het thuispubliek slaagde het ontketende Volendam, waarbij de Duitser Oskar Schöll zich ontpopte als belangrijkste man, er echter in opnieuw een marge op te bouwen. In de 23e minuut was het verschil zelfs opgelopen naar zeven treffers, 30-23.

Inhaalrace
Het duel was evenwel nog niet beslist, schijnbaar vroegtijdig bevangen door een overwinningsroes of nervositeit sloop er grote slordigheid in het spel van de Oranjehemden. Aalsmeer profiteerde met een inhaalrace waardoor het opeens weer spannend werd. Pas honderd seconden voor tijd toen bij 32-29 de landskampioen een doelkans verprutste, zag je Volendamtrainer Hinskens de vuisten ballen en uitstralen van: ‘de winst is binnen.’

Aalsmeer is na het 32-30 verlies weg van de bovenste plek, Volendam stijgt naar plaats vier. “Ik ben heel trots op mijn team dat we zo’n wedstrijd konden neerzetten, we hebben heel dominant gespeeld,” reageerde coach Hinskens na afloop tegenover NH-Sport, “de dekking was prima verzorgd met daarachter een heel goede keeper. Wat ik vandaag heb gezien van mijn team, dat belooft nog veel goeds in de competitie.”

Onderschatting
Bouwer van Aalsmeer: “Deze nederlaag zag ik al weken aankomen, de eerste wedstrijden gingen te makkelijk. Er was sprake van onderschatting, we hadden een ploeg tegenover ons met heel veel passie.” Aan het eind van de wedstrijd kwam Aalsmeer nog sterk terug tot twee goals verschil. “Klopt, maar…en dat klinkt misschien gek, ik had liever gezien dat we een grote draai om de oren hadden gekregen. Dan was het voor de spelers een echte wake-up call geweest, nu denken ze ‘zie je wel, we zaten er toch dichtbij,” aldus Bouwer tegen NH-Sport.