Green Park na verlenging ten onder in Final4

Door: Jaap Maars. In de Maasport Den Bosch zijn de handballers van Green Park Aalsmeer er niet in geslaagd de finale van de BENE League te bereiken.Tegen de Limburgse rivaal Kembit-Lions keken de Aalsmeerders in de eerste helft door slordige afwerking van de aanvallers constant tegen een achterstand aan. Het verschil schommelde tussen de twee en vier  goals.

Ruststand 14-12 in Limburgs voordeel.  In de tweede helft  knokten de bloemendorpers zich knap terug en kwamen dankzij uitblinkers Vaidas Trainavicius en Destin van Dijk op gelijke hoogte. Met nog twintig minuten te gaan ontspon zich een zinderende strijd met om en om een voorspong voor Green Park en Lions resulterend in een 31-31 eindstand. Verlenging  van twee keer vijf minuten volgde en na de eerste helft een stand van 34-34. De laatste minuut voor het eindsignaal  36-36 op het scorebord  waarna de Limburgers tien seconden voor het einde een dubieuze strafworp toegekend kregen die zij feilloos benutten.

Dolle vreugde bij de zuiderlingen en een gedesillusioneerd Aalsmeers team. Voor de neutrale toeschouwer een schitterend handbalspektakel. Tegenstander van de Limburgers in de finale is het Belgische Achilles Bocholt dat een maatje te groot was voor Sporting Pelt. Green Park Aalsmeer kan zich op het nationale kampioenschap richten dat zaterdag in de Bloemhof begint met een wedstrijd tegen Hurry Up uit Zwartemeer.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Brasserie Nieuwe Meer