Green Park legt het af tegen ‘vechtjas’ Hurry Up.

Door klaas Leegwater. Green Park Aalsmeer heeft zaterdagavond haar tweede nederlaag geleden in de HandbalNL League. In Zwartemeer (Drenthe) tegen hekkensluiter Hurry Up ging het team van Bert Bouwer met 29-28 onderuit. Een groot gedeelte van de wedstrijd hing de thuisclub aan het elastiek van de Green Park, in de slotminuut deelde de formatie van Joop Fiege een beslissende slag uit. De Aalsmeerders zakken na vandaag naar de tweede positie op de ranglijst. Lions komt door ruime winst bij Bevo steviger aan kop. 

Het gelijkopgaande duel in sporthal De Eendracht werd in de tumultueus en spannend verlopen laatste 30 seconden beslist. Hurry Up slaagde er in de 58e minuut in om voor de eerste keer na rust op voorsprong te komen (28-27) waarna de weer herstelde Samir Benghanem de stand direct daarna gelijk trok. Sein voor coach Joop Fiege van Hurry Up zijn ploeg in de aangevraagde time-out een tactisch plan voor te schotelen wat even later leidde naar de 29-28 van Sjoerd Boonstra.

Obstakel
Voor Green Park restte met nog vijftien seconden op het scorebord één aanval. Duw- en trekwerk op de cirkel leverden de bezoekers een vrije worp op, de klok werd stilgezet op 59.59. Twaalf Drentse armen zo hoog mogelijk reikend en doelman in vorm Boris Tot was voor de onlangs voor Oranje geselecteerde Tim Bottinga een onoverbrugbaar obstakel om zijn ploeg op de valreep nog aan een punt te helpen. Na 13-15 bij rust betekende de 29-28 de tweede overwinning voor de ploeg uit Drenthe.

De zege voor Hurry Up, dat met veel passie vocht voor de laatste kans om zicht te houden op een goed eindresultaat in de HandbalNL League, was licht verdiend. Verschil met Green Park, dat in Zwartemeer een rode kaart ontving voor Benghanem en geel voor trainer Bouwer, is op de ranglijst na zaterdag verkleind tot vier punten. Allebei zes duels gespeeld. Al over zeven dagen is er kans op revanche voor de Aalsmeerders als komt Hurry Up op bezoek komt in de Bloemhof (16.30 uur). Het thuisduel aanstaande dinsdag tegen Volendam is uitgesteld. 

Na anderhalve competitie spelen de nummers 1 en 2 een best off three voor de landstitel.

Foto screenshot livestream

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel