Green Park komt tekort in België

Dinsdag togen de heren van Green Park Aalsmeer naar het Belgische Visé voor de tweede ronde van de BENE-League. Waar de ploeg in de eerste ronde thuis een flink pak slaag kreeg van de debutant uit Houten, moest het ook dit keer zijn meerdere erkennen in de tegenstander. De Aalsmeerders zagen bij het eindsignaal een score van 32-20 op het scorebord staan.

Tijdens de eerste helft kon de ploeg van coach Bert Bouwer nog aardig meekomen. Met een stand van 16-13 gingen de heren de rust in. Een stand die nog mogelijkheden bood. Tijdens de tweede helft echter kwamen de Belgen pas flink op stoom en met een ijzersterke doelman tussen de palen kwam Aalsmeer nauwelijks meer aan bod.

Wedstrijdklok weigert dienst
Verlies van het fysiek sterke Visé is geen schande voor Green Park. De ploeg heeft een budget te besteden, waar Green Park eenzelfde bedrag over de hele vereniging moet uitsmeren. Dat maakt het de Belgen veel makkelijker om sterke spelers aan te kopen, terwijl Aalsmeer zelf moet opleiden. Er waren echter ook andere factoren die van invloed kunen zijn geweest op het verloop van de wedstrijd. Zo weigerde de wedstrijdklok op een gegeven moment dienst, waardoor de wedstrijd voor vijf minuten moest worden stilgelegd. Maar ook gedoe rondom een verkeerd wedstrijdnummer en een tijdstraf voor assistent Wai Wong gaven oponthoud en mogelijk concentratieverlies.

Zaterdag komt Green Park Aalsmeer opnieuw in actie in een uitwedstrijd. Dit maal reist de ploeg af naar het Limburgse Sittard voor een duel tegen OCI-LIONS.

Tekst: Mariëlle Wegman

Foto's: Voorpagina: eerder duel tegen Visé; boven de tekst: Aalsmeer tegen de aanstaande tegenstander LIONS (foto's archief AalsmeerVandaag)