Green Park handballers wakker geschud

Het leek wel of de Aalsmeerders in de eerste helft van de wedstrijd wakker geschud moesten worden. Was dit zaterdag jongstleden het geval, nu keken de bloemendorpers al in de dertiende minuut tegen een 10-5 achterstand aan.

Door de slechte afwerking van de aanval en het uitstekende keeperswerk van nationale goalie Gerrie Eijlers was het verschil constant vier tot vijf doelpunten in het voordeel van de Volendammers. Kort voor rust een opleving van Green Park wat resulteerde in een ruststand van 16-14.

Verbeten strijd
Vermoedelijk was er een donderspeech van coach Bert Bouwer in de rust voor nodig om de bezoekers wakker te schudden. Er werd veel geconcentreerder gespeeld en in de zesde minuut van de tweede helft was daar voor het eerst een gelijke stand van 18-18. Daarna vochten beide teams een verbeten strijd uit en werd het spel aanzienlijk harder. Met nog vijf minuten te gaan kwam Aalsmeer op een voorsprong van 26-29 waarna Samir Benghanem met drie gele kaarten definitief het strijdtoneel moest verlaten. Zijn vervanger Max Vermaat nam zijn plaats in en terwijl het thuispubliek vermoedde dat Volendam nog langszij zou komen speelde Green Park, aangemoedigd door de fanatieke Aalsmeerse aanhang, de wedstrijd geconcentreerd uit om uiteindelijk met een zege van 28-33 huiswaarts te keren.

Coach Bouwer was met name ontevreden over de eerste helft waarin zijn pupillen onder de maat speelden. De woorden van de coach: “Als ze altijd zo speelden als in het tweede gedeelte hadden we waarschijnlijk vier punten meer gehad in de competitie”.

De laatste wedstrijd voor de winterstop kunnen de spelers het laten zien als ze thuis tegen het sterke OCI-Lions uitkomen dat momenteel op de tweede plaats staat. Dit treffen staat gepland op zaterdag 14 december.

Tekst en fotografie: Jaap Maars (meer foto's in de gallery onder de advertentie van schoonmaakbedrijf de Vries)