Goud voor Jetze Plat, Ruben Spaargaren op koers

Jetze Plat met goud om de nek (Screenshot NPO)

Door: Marielle Wegman en Arjen Vos. Als daar aanleiding voor is, rekken we voor het gemak de gemeentegrenzen enigszins op. Momenteel hebben we daar een goede reden voor. Jetze Plat, inwoner van buurgemeente Vrouwenakker neemt goud mee naar huis. Rolstoeltennisser Ruben Spaargaren won zojuist zijn tweede partij in het enkelspel en begint straks aan zijn eerste ronde in het heren dubbel.

Jetze Plat won vannacht de triathlon, was al favoriet voor het onderdeel, en liet de nummer twee van de race maar liefst twee minuten achter zich. Dat is geen gewoon succes, maar een overweldigende prestatie. Plat, protegé van de Mike Multi Foundation, gaat zich nu richten op de tijdrit handbiken die aanstaande dinsdag op het programma staat.
Met zeven gouden, zes zilveren en vijf bronzen medailles staat Nederland op dit moment op de negende positie in de medaillespiegel.

Zware omstandigheden
Ruben Spaargaren is het paralympisch tennistoernooi uitstekend begonnen. Vrijdag mocht hij voor het eerst de baan op tegen de Oostenrijker Josef Riegler die er niet aan te pas kwam. Met 6-0 en 6-1 was de Aalsmeerse rolstoeltennisser veel te sterk. Al had Ruben wel wat moeite de wedstrijd uit te serveren. In een reactie vanuit Tokio laat Ruben weten dat hij toch wat spanning ervoer. “Het was mijn eerste wedstrijd op de Spelen en dan meteen op zo’n groot centrecourt. Al moet ik zeggen dat ik wel meteen goed gefocust begon. Het is de kunst om dat vast te houden tussen alles wat er om ons heen gebeurt.”

Rubens Chileense tegenstander van vandaag leverde iets mee tegenstand maar kon toch ook geen vuist maken tegen Ruben. Met 6-2 en 6-3 bleef Ruben Alexander Cataldo de baas. Het zijn volgens Ruben vanwege de hitte zware omstandigheden in Japan. “Gelukkig hebben we op de baan genoeg koelmethodes, dat is hard nodig bij een temperatuur van boven de 30 graden.” Samen met Carlos Anker begint Ruben vandaag nog voor de middag (Nederlandse tijd) aan het herendubbel. Daarin treft hij aan de andere kant van het net opnieuw zijn Chileense tegenstander van vanmorgen.

Lees vorig bericht

Verstening toekomst Uiterweggebied?

Lees volgend bericht

Nieuwe directeur OBS Kudelstaart: ‘Ik dacht waar kom ik in terecht’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *