Goud en zilver op NK ritmische gym

SV Omnia-gymnaste Jikke van der Meer pakte tijdens het Fantastic Gymnastics weekend in Ahoy goud en zilver. Ze kwam uit in de NK-finales van de duo-oefeningen prejunioren B van ritmische gym.

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie organiseerde het weekend en samen met haar duo-partners Carolien Plantjé en Jeanine van Son van SV Pax wist Jikke zich te plaatsen voor het onderdeel duo lint waar ze goud behaalde en duo touw wat goed was voor zilver.

Lint en touw
Het materiaal touw was als eerste aan de beurt en deze oefening van Jikke en Carolien viel goed in de smaak bij de jury. De jurywaardering kwam uit op een 8,650, net 0,05 punten tekort voor de eerste plaats.

De oefening met het materiaal lint door Jikke en Jeanine was een goed uitgevoerde oefening. Als enige in de wedstrijd haalden zij een score boven de acht punten. Dit werd verder in de wedstrijd door niemand meer verbeterd en daarmee was goud voor de meiden een feit. Jikke mocht voor de tweede keer het podium beklimmen, dit keer de hoogste trede.

De bijzondere duo-samenwerking dit jaar bij de prejunioren B tussen SV Omnia 2000 en SV Pax heeft tot aan de finales goed uitgepakt. Twee medailles voor een sportief seizoen van samenwerken.

Foto: Jikke van der Meer (midden) pakte voor Omnia een zilveren en een gouden medaille (foto SV Omnia)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel