Goed weekend voor FCA Zondag

Zaterdagvoetballer Thomas Harte gaat op de schouders bij zijn afscheid

Door: Matthijs Bos: De plaatselijke clubs sloten dit weekend de competitie naar behoren af. Kampioen Aalsmeer hield het bij een 0-0 gelijkspel, RKDES won met 5-0 en FCA Zondag had zelfs nog een feestje te vieren doordat het de nacompetitie bereikte.

Vorige week werd FC Aalsmeer Zaterdag welverdiend kampioen van de Tweede Klasse door een overwinning op TAVV in Ter Aar. Afgelopen zaterdag mocht de ploeg daarom laten zien dat het kampioenwaardig is. Nummer vier EMM ’21 kwam op bezoek op sportpark Hornmeer. Aalsmeer kon het seizoen afsluiten met een mooie overwinning maar verzuimde dat. Het 0-0 gelijke spel maakte voor de kampioen niet zo veel uit. De wedstrijd stond meer in het teken van het afscheid van een paar spelers, waaronder Thomas Harte die bijna twintig jaar in het eerste team van Aalsmeer speelde. Een kwartier voor tijd mocht Harte invallen die vervolgens in de 88ste minuut weer werd gewisseld onder luid applaus van de spelers, staf en toeschouwers. Harte heeft in zijn jaren veel successen meegemaakt. De middenvelder kreeg een mooie bos bloemen en een foto uitgereikt na afloop van de wedstrijd. Ook aanvoerder Diederick Hoogerwaard speelde zijn laatste wedstrijd evenals doelman Nick van der Wiel. Talentvolle middenvelder Jelle Lissenburg stapt over naar de zondagselectie. De jonge middenvelder wil zo zijn minuten maken in het seniorenvoetbal. Adil Lechkar vertrekt naar TEC in Tiel. Aalsmeer kan zich na een ongeslagen reeks van vijftien wedstrijden opmaken voor de Eerste Klasse.

Bloemen waren er ook voor man of the match: Diederick Hoogerwaard

Winst voor RKDES
RKDES wist het seizoen af te sluiten met een 5-0 overwinning op Sporting Leiden. DES kon geen nacompetitie halen, en speelt daarom ook volgend jaar gewoon weer in de Derde Klasse. DES wist met deze overwinning Leiden naar degradatie te voetballen. De directe concurrent van Sporting Leiden – Stompwijk ’92 – speelde gelijk tegen SV Aarlanderveen. SV Nieuwkoop is de onbetwiste kampioen in 3A. SCW, Stompwijk ’92 en FC Oegstgeest spelen nacompetitie voor klassebehoud.

Nacompetitie voor FCA Zondag
FC Aalsmeer Zondag kende het beste weekend. De jeugdige ploeg won met 4-0 uit bij HOV/DJSCR, en plaatste zich daarmee voor de nacompetitie. Van belang was dat concurrent Amsvorde verloor van FC Abcoude. Dat gebeurde. Amsvorde ging met 2-0 onderuit tegen de kampioen. Aalsmeer speelt aankomende donderdag al de eerste ‘knock-out’ wedstrijd tegen VWA in Wervershoof.

De wedstrijd stond tijdens het drinken van de thee nog op een doelpuntloze 0-0. Aalsmeer verzuimde te scoren tegen de Rotterdammers. Na de rust sloeg Aalsmeer hard toe, binnen vijf minuten hadden Malick Lowe en Joost Ezink hun doelpuntjes meegepikt. Richard Melman scoorde de 0-3. Invaller spits Dave Leenders scoorde kort voor tijd de 0-4. Na het fluitsignaal konden Aalsmeerders een feestje vieren, want promotie is nog steeds mogelijk. Aalsmeer kon lange tijd geen vuist maken in de Derde Klasse, maar met de jonge selectie van trainer Bas Groeneveld weet Aalsmeer wellicht dit jaar eindelijk deze klasse te verlaten.

(Bron: VIA, foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van H2Makelaars)