Goed spel VZOD niet beloond met punten

De korfballers van VZOD hebben het niet makkelijk aan het begin van het seizoen. De tegenstand in de tweede klasse is behoorlijk en de Kudelstaarters worden gedwongen om elke wedstrijd tot het uiterste te gaan.

Afgelopen zaterdag was titelkandidaat Velocitas te gast aan de Wim Kandreef. Tegen de ploeg die als titelkandidaat wordt bestempeld, deed VZOD het helemaal niet slecht. Het grootste gedeelte van de wedstrijd hield de thuisploeg een lichte voorsprong. Met rust stond de ploeg nog met 12-10 voor. Het lukte niet om dat in het beslissende deel van de wedstrijd vast te houden. Met nog een paar minuten te spelen liep Velocitas uit naar een 17-19 overwinning.

Hard duel
Het ging er overigens hard aan toe op het kunstgras van VZOD. De scheidsrechter strooide dan ook met strafworpen: zes voor de bezoekers en slechts twee voor VZOD. Een speelster van Velocitas werd met een vervelende blessure van het veld getild.

Komende zaterdag speelt VZOD uit tegen het Amstelveense Oranje Nassau, dat al wel twee wedstrijden wist te winnen en altijd lastig is voor de Kudelstaarters.