Goed begin ritmische gymnastes

Op zaterdag 16 januari begon in Almere het wedstrijdseizoen voor de ritmische gymnastiek categorie C van SV Omnia 2000. Omnia werd door een flinke groep gymnastes vertegenwoordigd, want de C-selectie is vorig jaar gegroeid naar twaalf meiden. Voor veel meiden uit de leeftijdsgroepen benjamins en préjunioren was dit hun eerste plaatsingswedstrijd.
 
Voor de benjamins Eva van der Meer en Sanne de Vries was het de uitdaging om de zenuwen in bedwang te houden en daarbij plezier te hebben. Hun inzet leidde tot een veertiende en zeventiende plek individueel en bij de duowedstrijd eindigden zij als twaalfde. Bij de préjunioren stond Madelief Riepe uiteindelijk op het podium met een mooie derde plaats en collega Noa Spaargaren eindigde als twaalfde. Als duo werden zij elfde.
 
Meer ervaren
Bij de junioren greep Sanne Cleveringa net naast het podium, ze werd vierde. Edita Oganisjan en Sheli Goldis eindigden allebei keurig in de top tien, op plaats acht en negen.
 
Bij de senioren kwamen Dominique en Fabienne Roof, Manon van der Ploeg, Juliet Oganisjan en Kiki du Pau in actie. Het werd een spannende wedstrijd, want de gymnastes kennen elkaar intussen heel goed en zijn aan elkaar gewaagd. Vier van de vijf in de top tien. Manon en Kiki mochten werden zelfs tweede en derde. Fabienne eindigde op plaats vier en Juliet en Dominique op plaats acht en twaalf. Het feestje werd compleet, toen bleek dat Fabienne en Manon als duo brons haalden.
 
Trots
De trainsters Ilse Huiskens, Mara van Eijk en Chelsey Borchers waren zeer tevreden over de aftrap van het seizoen. “Ik ben trots op alle meiden, ze hebben het heel goed gedaan”, aldus trainster Ilse Huiskens. Het belooft volgens haar een spannend seizoen te worden.
 
Foto: ritmische gymnastes SV Omnia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel