Gevoelige tik Green Park van aartsrivaal

In een weekend dat handbal-minded Nederland op z'n kop stond door de WK-zege van het nationale damesteam in Japan, kreeg in Aalsmeer het plaatselijke herenteam een gevoelige tik op de neus van aartsrivaal OCI-LIONS. In de BENE-League tijdens de vijftiende speelronde ging het fors tegenvallende Green Park met 26-30 onderuit.

Een verlies dat voor de formatie van Bert Bouwer in eerste instantie de vorm kreeg van een totale afgang, maar door een opleving na de pauze de schade beperkt hield. Desalniettemin zal de nederlaag hard zijn aangekomen bij de landskampioen die de laatste weken na een dramatische competitiestart gestaag uit het dal aan het klimmen was.Juist tegen de beduchte opponent uit Limburg beleefden de zwarthemden een sterke terugval.

Matig aanvalswerk
Aan de basis van de Aalsmeerse deceptie lag het voor de thuisclub desastreus verlopen eerste kwartier. Het team van Bouwer slaagde er in die periode zeer moeizaam in om tot scoren te komen. Enerzijds door het matige aanvalswerk, een belangrijkere oorzaak was het fantastische keeperswerk dat Luuk Hoiting onder de Limburgse lat liet zien.

De goalie, die in de wedstrijd drie strafworpen stopte maar na rust wat wegzakte in niveau, ranselde in de beginfase bijna alle ballen uit zijn doel. Het leidde zicht- en hoorbaar tot bewondering bij vriend en vijand langs de lijn, waaronder oudspelers van Green Park Remco van Dam en Robin Boomhouwer.

Ongekend
Aan de andere kant was er voor collega Rene de Knegt geen houden aan. De ene na de andere bal moest de sluitpost uit het net vissen na weer een goed uitgespeelde aanval of succesvol uitgevoerde break van de bezoekers. Ongekend was de 0-7 tussenstand na ruim 11 minuten spelen. Natuurlijk kwam er een time-out van de verbaasde Bouwer en kreeg Green Park daarna iets meer het gestalte van een normaal functionerende handbalploeg.

Het was maar voor even. De gastheren krabbelden in acht minuten terug naar 6-9, maar toen de opgeschrikte LIONS-coach Christoph Jauernik eveneens een tactische ingreep deed ging het gas er bij de Limburgers weer op, de ruststand van 10-20 vertelde alles over het verschil in vorm tussen de twee eeuwige kemphanen.

Uit de put takelen
Bouwer, in de eerste helft met geel bestraft, zal in de pauze al zijn ervaring en capaciteiten als mental-coach hebben aangesproken om zijn moreel geknakte ploeg uit de diepe put te takelen. Daar slaagde de oefenmeester ten dele in. In elk geval gaf zijn team in de tweede helft na eerst nog 20-21 blijk van enig herstel en de wil om er nog wat van te maken, voelbaar was de motivatie om in eigen huis een flinke afstraffing te voorkomen van nota bene 'vijand' LIONS.

Met veelal tijdens de aanval zonder doelman ('empty goal') poogde Green Park na rust de ruime marge te verkleinen. Dichterbij tot een verschil van vijf treffers kwam de thuisclub voorlopig niet. En toen cirkelloper Samir Benghanem, door bondscoach Erlingur Richardsson als enige Aalsmeerder opgeroepen voor een trainingsstage eind dit jaar in Roemenië, acht minuten voor tijd na zijn derde gele kaart vroegtijdig moest gaan douchen leek LIONS wederom een groot gat te gaan slaan.

Limburgse tik om de oren
Met 23-30 en nog vier minuten op de klok perste Green Park er zowaar nog een klein offensief uit, mede door de in de laatste fase sterk spelende Tim Bottinga (totaal zeven treffers) dropen de Aalsmeerders met 26-30 uiteindelijk niet helemaal met gebogen hoofd van het veld. Het was optisch inderdaad een redelijk te verteren uitslag, in werkelijkheid en gevoelsmatig was het voor Green Park een forse Limburgse tik om de oren.

Tekst: Klaas Leegwater, foto's: Jaap Maars (meer foto's in de gallery onder de advertentie van Aalsmeer over Hoop)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin