Getergd Green Park neemt revanche op Hurry Up

Door: Klaas Leegwater. Precies een week na de onverwachte nederlaag in Zwartemeer van Green Park tegen Hurry Up kregen de Drentenaren in de Bloemhof op hun beurt een tik uitgedeeld van de getergde Aalsmeerders. Zonder groots spel had de formatie van Bert Bouwer zaterdag aan het eind van de middag aan twee versnellingen in 60 minuten genoeg om de hekkensluiter in de HandbalNL League op de knieën te krijgen. Met 28-23 consolideert Green Park de tweede positie, koploper blijft het Limburgse Lions.

De thuisclub leek simpel op een ruime zege af te stevenen tegen de ploeg van Joop Fiege. Het gezicht van de oudspeler van de Aalsmeer betrok tegen het rustsignaal meer en meer, de 14-7 van Tim Bottinga in de 24e minuut  bracht de thuisformatie ogenschijnlijk op rozen. Dat bleek ruim vijf minuten later dus niet meer dan schijn, en bracht aan het licht dat Bouwer zijn selectie nog één en ander aan scherpte dient bij te brengen. Zijn team verviel plotseling in slap en nonchelant spel, bij de pauzesignaal stond er opeens 14-13 op het bord.

Talent
Na rust poogde Green Park wederom een gat te slaan met de bezoekers, dit lukte pas toen de tweede helft tien minuten op weg was. Via 16-15 liep Green Park in acht minuten uit naar 26-19, onder meer door twee mooie scores van de jeugdige (18) Thomas Houtepen die na de competitie vertrekt naar het Duitse TV Cloppenburg uit de Derde Bundesliga. Houtepen geldt als een talent en is actief op de HandbalAcademie op Papendal.

Beste speler
Tegen het einde van de zevende competitiewedstrijd liet Green Park de teugels weer een beetje vieren, Hurry Up kon het verschil echter niet kleiner maken dan vijf goals. Eindstand 28-23. Beste speler van dag werd René de Knegt, de doelman van Green Park verrichtte enkele uitstekende reddingen en hield eerste doelman Marco Verbeij op een enkele invalbeurt na (bij strafworpen) op de bank. In de slotminuut kreeg Nils Dekker de rode kaart wegens onreglementair verdedigen.

Trainer Bouwer vond zijn team wisselvallig spelen, zo zei hij na afloop tegen NH-Sport: “Als je zes of zeven goals voorstaat en Hurry Up dan laat terugkomen is dat niet goed. Ik heb in de rust aan de spelers gevraagd hoe ze het zelf vonden gaan. Het heeft te maken met afspraken niet nakomen. Oorzaak is ook de samenstelling van de selectie vandaag, een aantal spelers was er niet bij. In de tweede helft ging het veel beter. We moeten stabieler gaan spelen, dan hebben we een goede kans op deelname aan the best of three.”

Nog vijf duels te gaan voor de Aalsmeerders. Volgende week zaterdag (16.30) is eerst koploper Lions en zeven dagen daarna Bevo (19.00) de tegenstander. Beide wedstrijden in de Bloemhof. In de HandbalNL Leaque wordt anderhalve competitie gespeeld (twaalf duels), de nummers 1 en 2 spelen in mei om de landstitel in een ‘best of three’.

Stand: Lions 8-11, Green Park 7-9, Volendam 6-5, Bevo 6-5, Hurry Up 7-4.