Gelukkige winst voor FC Aalsmeer (Zon)

Afgelopen weekend heeft FC Aalsmeer de wedstrijd tegen Nieuw West afgewerkt. Aalsmeer was niet op volle sterkte door blessures van Elias El Hadji, Damian Veldman en Alexander Goes. De wedstrijd kon pas vijftien minuten later worden afgetrapt, dit kwam de Aalsmeerders niet ten goede. Na een slechte pot, stond er misschien wel onterecht een 1-2 overwinning op de borden voor Aalsmeer.

Slordig
De eerste helft begon slordig, er kwamen bijna geen passes aan. Er waren twee kleine kansen voor Dani Calmez en Lennart Eberharter. In de drieëntwintigste minuut was het wel raak voor Nieuw West. Een lage hoekschop werd door de spits raak geschoten. Doordat keeper Jeremaih Veldman nog een aantal goede reddingen verrichte bleef het in de eerste helft 1 tegen 0.

Eindoffensief
In de tweede helft bleef Nieuw West dreigend met lange ballen richting de rappe spitsen. Met wat geluk bleef het tot het laatste kwartier maar een marge van één doelpunt. FC Aalsmeer gooide dan maar alles op de aanval. Mark Schut nam de ploeg bij de hand door met een geplaatst hard schot de 1-1 te maken. Vijf minuten voor tijd maakte Dani Calmez de bevrijdende winnende treffer, na een assist van Schut. Onterecht maar hierdoor blijft FC Aalsmeer de laatste tien wedstrijden wel ongeslagen.

Zondag 8 mei mag de Aalsmeerse ploeg uit tegen Real Sranang. Bij winst is de ploeg vrijwel zeker van nacompetitie om promotie.