Gelijkspel VZOD vooral dankzij Josine Verburg

Zaterdag stond voor de Kudelstaartse formatie de thuiswedstrijd tegen de nummer vijf op het programma, het Haagse GKV. Het was een wedstrijd met twee zeer aan elkaar gewaagde teams. Door een sterk spelende Josine Verburg die de helft van de treffers deze middag voor haar rekening nam, kon VZOD een punt uit het vuur slepen. De wedstrijd eindigde gelijk in 17-17.

VZOD schoot uit de startblokken. Binnen drie minuten was het Josine Verburg die de korf twee maal wist te vinden, en niet voor het laatst deze middag. Het eerste kwart van de wedstrijd was duidelijk voor VZOD.

Initiatief uit handen
Maar langzaam kwam de Haagse ploeg beter in de wedstrijd en nam het initiatief over. In deze periode werd een 4-2 voorsprong door VZOD uit handen gegeven en konden de Kudelstaarters niet meer aanklampen. De rust werd bereikt met een 7-10 stand.

VZOD begon sterk na de hervatting, kort na het eerste fluitsignaal van de tweede helft, wisten Josine Verburg en Jessica Zijerveld de achterstand te verkleinen tot 9-10. Daarna een spannende en gelijkopgaande strijd. Het Kudelstaartse team keek wel voortdurend tegen een achterstand aan, maar groter dan twee punten werd deze niet. Met nog vijf minuten op de klok trok Josine Verburg voor het eerst in de tweede helft de stand gelijk: 15-15.

Op de aanval
In de slotfase bracht coach Cor Loef met Bart Verheul en Anika van Os extra aanvalskracht binnen de lijnen. Met nog vier minuten te spelen kwam VZOD voor het eerst in de tweede helft op voorsprong via Jessica Zijerveld: 16-15. Het publiek werd getrakteerd op een mooi slot van de wedstrijd waarbij GKV in de slotfase twee strafworpen verzilverde en de voorsprong overnam.

Het was echter Josine Verburg die met een afstandsschot, haar achtste doelpunt deze middag, in de laatste minuut zorgde voor een puntendeling. Gezien het wedstrijdverloop een terechte uitslag. Door dit resultaat heeft het op de zesde plaats staande VZOD nu drie punten voorsprong op Dijkvogels, de tegenstander van volgende week.