Gelijkspel RKDES voelt als nederlaag

Het 2-2 gelijkspel gisteren tegen koploper ASW voelde voor RKDES als een nederlaag. Want in plaats van de koppositie in te nemen, zakten de Kudelstaarters nu naar de derde plaats in de Vierde klasse A. Lachende derde was Taurus dat wel won en nu met één punt voorsprong aan de leiding gaat. Ook naaste belagers Bernardus en VEP wonnen hun potjes en kwamen in punten gelijk met RKDES.

Tot twee maal toe namen de Kudelstaarters een voorsprong, maar even zovele keren wisten ze dit niet vast te houden. Vlak voor rust was het Maarten van Putten die de thuisploeg op voorsprong zette. Een kwartier na de thee kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Het was vervolgens Indy van Koert in de 73e minuut die het RKDES-publiek wederom deed juichen. Lang duurde deze voorsprong niet want binnen een minuut lag de gelijkmaker alweer in het net achter doelman Marius de Grauw.

De ploeg heeft twee weken om zich voor te bereiden op een nieuwe wedstrijd. Dan mag RKDES op bezoek bij Leidsche Boys.

Aalsmeer Zaterdag
De voetballers van FCA Zaterdag hadden ook weinig reden tot vreugde. In Ede tegen DTS, niet veel hoger op de ranglijst dan Aalsmeer, werd het 3-1 voor de thuisclub. Aalsmeer begon goed met een mooi doelpunt van Epi Kraemer, maar zag de voorsprong gedurende de wedstrijd in rook opgaan door drie treffers van Mike Molenaar. Twee daarvan kwamen voort uit een strafschop en daar werd lang over nagepraat. Twee maal was er sprake van hands waarbij het discutabel was of daarbij de bal naar de hand of de hand naar de bal was gegaan.
Aalsmeer kocht er niets voor en zakte naar de voorlaatste plaats in de Eerste Klasse A.

Komende zaterdag speelt de ploeg uit tegen Arsenal voor de beker.

Aalsmeer Zondag
De zondagvoetballers boekten thuis een nuttige 3-1 overwinning op Stompwijk en sluipen steeds meer richting de top. Slechts drie punten bedraagt het verschil met koploper KDO. Aalsmeer Zondag heeft al vijf wedstrijden niet verloren en is in de Derde Klasse A een ploeg om rekening mee te houden.

Zondag over een week speelt FCA uit bij het lager genoteerde Voorschoten.

Bron: voetbalinaalsmeer.nl

Foto's: wedstrijdbeelden uit RKDES-ASW. Foto's Jaap Maars