Geen winst na fijne voetbalmiddag

De ploegen in de tweede klasse B ontlopen elkaar nauwelijks. Er is een kopgroep van zes en een degradatiezone van acht teams. Alleen het puntloos onderaan bungelende Odysseus’91 is een uitschieter. Daarboven bevinden zich vier clubs met acht en drie met negen punten. Had FC Aalsmeer afgelopen zaterdag gewonnen dan had het met tien punten in zijn eentje de middenmoot gevormd. Dat was Aalsmeer niet gegund. De voetballers speelden aan de Dreef gelijk met 2-2 tegen De Bilt.

Toeval of niet; met de aanwezigheid van De Bilt was het prachtig voetbalweer. Temperatuur rond de 20 graden en weinig wind. De pakweg 175 toeschouwers zouden in ieder geval van het zonnige najaarsweer gaan genieten.

Boomlang
Er werd stilletjes gehoopt op eenzelfde spektakel als vorige week toen Aalsmeer UVV met 2-7 de baas bleef. Daar zag het niet direct naar uit. Er werden in de beginfase weinig kansen gecreëerd en De Bilt toonde zich een gevaarlijke ploeg met snelle aanvallers. Achterin hielden enkele boomlange verdedigers de Aalsmeerspitsen in de tang.

Onschadelijk
Bitter was het dat Aalsmeer als spelmakende ploeg een achterstand te verwerken kreeg. Uit de eerste de beste kans was het raak. Keeper Ray Smidt redde in eerste instantie maar in de rebound was het Erwin Korthals die de bezoekers op voorsprong zette. Even later had linksbuiten van De Bilt Tom Karst ook nog de 0-2 op zijn schoen. Ray Smidt kwam goed uit en dwong de linkerspits naar buiten. Dat gaf rechtsachter Bart de Jong gelegenheid de doellijn op te zoeken en het schot onschadelijk te maken.

Een beter moment voor de gelijkmaker dan de laatste minuut voor rust was niet denkbaar. Een schot van Peter Neuvel werd van richting veranderd en verdween in de touwen.

Sierlijk boogje
In de tweede helft gingen beide ploegen vol voor de winst. Het tempo ging omhoog en daarmee ook de amusementswaarde. Salih Yildiz, al enkele malen gevaarlijk op dreef, gaf na twintig minuten een perfecte voorzet op Calvin Koster. Geheel vrijstaand liet Koster de bal op de buitenkant van zijn rechtervoet vallen waarmee de bal met een sierlijk boogje tegendraads in het doel stuiterde. Keeper Ricardo Pouw stond op het verkeerde been.

Flitsend
Het slotoffensief was voor de bezoekers. Ray Smidt hield zijn ploeg met enkele flitsende reacties op de been. Toch moest hij capituleren op een kopbal van Tom Karst. Jan van Dijssel, de man van de voorzet, kreeg echter wel erg veel ruimte van de Aalsmeerverdediging.
Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag. Maar door de puntendeling blijven de staartclubs dicht op elkaar staan. Zaterdag speelt Aalsmeer uit tegen het acht punten hoger staande CSW in Wilnis.