Geen vijfde titel op rij voor Aalsmeer

De schaal lonkt weer (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Klaas Leegwater. Met een doffe dreun zijn de handballers van Aalsmeer zaterdag uitgeschakeld voor de finaleduels in de HandbalNL League. In de laatste poulewedstrijd had de ploeg van Bert Bouwer winst nodig bij het reeds geplaatste Lions maar het werd in Sittard een pijnlijke 35-28 nederlaag. Kans op een vijfde titel op rij voor de zwarthemden is daarmee verkeken. Dat afscheidscadeau loopt coach Bouwer dus mis.

Tijdens de eerste helft werd snel duidelijk dat Aalsmeer niet in goeden doen was. Hoewel al zeker van de finalewedstrijd toonde Lions zich zeer gretig om de bezoekers fel op de huid te zitten. Verschil liep op naar zeven doelpunten in het voordeel van de Limburgers. Na de 20-13 ruststand kwam Aalsmeer in het tweede bedrijf feller uit de startblokken, het verschil was rond de 45e minuut teruggebracht naar vier treffers (26-22). 

Achteruitgang
Binnen vijf minuten was de hoop op een goed resultaat voor de Aalsmeerders echter alweer vervlogen, want even de voet op het gaspedaal door Lions bracht de marge tien minuten voor tijd op acht goals (31-23). Daarmee was het duel gespeeld. De regerend landskampioen met een teleurstellend 35-28 verlies door de achteruitgang van het nationale podium verdwenen. 

“Ik zag dit deels aankomen, de laatste weken speelden we al niet goed,” vertelde na afloop Jeffrey Boomhouwer tegen NH-Sport. De speler die zijn laatste handbalwedstrijd op niveau speelde: “Er zat vandaag niet meer in, wel een beetje een deceptie.” En trainer Bouwer die eveneens stopt: “Lions was vandaag de betere ploeg. Deze laatste bladzijde snel vergeten, want ik heb een prachtige tijd gehad bij Aalsmeer. Ik blijf aan de club verbonden.”

De finaleduels (best of three) voor de landstitel worden gespeeld tussen Lions en Volendam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin