Geen paniek bij FCA, RKDES wacht topper

Met een 1-1 gelijkspel tegen mede-laagvlieger Geinoord, leek Aalsmeer Zaterdag weinig op te schieten. Toch was het gezien de stand op de ranglijst een zeer welkom punt. De staartploegen staan dicht op elkaar. Het verschil tussen de nummer zeven en veertien bedraagt slechts vijf punten. Aalsmeer staat na zaterdag twaalfde. Als het komende zaterdag wint van het één punt hoger staande DTS Ede, kan de ploeg zomaar drie plaatsen stijgen. Volgens trainer Cor van Garderen dus geen enkele reden voor paniek.
 
De zondagvoetballers hadden een uitduel tegen ASC op het programma staan. dat werd afgelast.
 
RKDES op dreef
RKDES deed bijzonder goede zaken. De Kudelstaartse ploeg blijft er lustig op los scoren in de vierde klasse A. Tegen middenmoter Floreant werd het publiek wederom getrakteerd op veel doelpunten. Het werd 4-0 met treffers van Roy Endhoven, Maarten van Putten, Rutger Spaargaren en Rick Verkuijl die zijn twaalfde van dit seizoen maakte. De ploeg is koploper ASW, dat verrassend verloor, tot op één punt genaderd. Komende zondag komt ASW op bezoek in Kudelstaart om in een rechtstreeks duel te bepalen wie het meeste recht heeft op de hoogste positie.
 
RKDES scoorde dus wederom gemakkelijk. Gemiddeld 4,7 doelpunten per wedstrijd, maken de rood-zwarten deze competitie. Daarmee is de ploeg de meest scorendein 4A. Het aantal tegendoelpunten is met 17 wel aanzienlijk hoger dan de andere clubs. Er zijn volgens de ranglijst zes clubs wiens verdedigingen minder treffers incasseren.

Foto: FCAalsmeer Zaterdag in actie tegen Geinoord met Lilinho Martins die een charge van een tegensander probeert te ontwijken. (foto's Jaap Maars)

Bron: voetbalinaalsmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel