Gedreven VZOD pakt overwinning

Afgelopen zaterdag kwam het laaggeplaatste Cresendo op bezoek in Kudelstaart. Zij vochten voor hun laatste kans, VZOD wilde graag twee punten zodat er een grote stap naar lijfsbehoud in de tweede klasse gezet kon worden. De Kudelstaartse ploeg nam deze grote stap, het werd 19-11.
 
Het was een feestelijke dag voor de Kudelstaartse korfbalvereniging. Eerder deze middag werd een nieuw sponsorcontract ondertekend met softwareonderneming FIQAS. Directeur Rob Geleijn en zijn echtgenote Annemieke zagen als eregasten het vlaggenschip twee punten binnen halen.
 
In het begin moest VZOD nog even in komen want Cresendo scoorde als eerste en nam brutaal een 1-3 voorsprong. Maar toen nam Bart Verheul (foto) zijn verantwoordelijkheid, hij nam het jonge team bij de hand en in zijn kielzog scoorden ook Eric Spaargaren, Vincent Algra en Chiel van Leeuwen: 5-3. Crescendo kwam nog terug tot 6-5 maar door Algra en Hanna Viet kwam de stand op 8-5. Op slag van rust scoorde Maura Limpt door in volle vaart de bal  van afstand in de korgf te mikken: 10-6.
 
VZOD kwam goed uit de rust en scoorde gelijk via een tweemaal raak schietende Viet en ook Nikki Koningen die aanvallend vanmiddag steeds zuiverder werd: 13-6. Het arme Crescendo kwam er door het uitstekende verdedigende werk van de Kudelstaartse ploeg niet meer aan te pas en zag VZOD steeds verder uitlopen.
 
Aanstaande zaterdag zal VZOD/FIQAS aantreden in Zaandam tegen ZKC’31 om 18.40 uur.
 
Foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van het CDA
 
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel