Gedreven handballers te sterk voor stug Bevo

FIQAS Aalsmeer was vanavond in de Bloemhof oppermachtig in het handbalduel tegen Targos Bevo HC. Met een overwinning van 32-26 (rust 15-12) klommen de Aalsmeerders naar de tweede plaats in de BeNe League, één punt achter Lions. Als ze minder slordig hadden gespeeld had de marge groter kunnen zijn.

De Limburgers waren stug, maar een vuist konden ze nooit maken. Wel namen ze aanvankelijk het initiatief. Na drieënhalve minuut pas viel de eerste treffer. Die was voor Bevo, dat vervolgens enkele keren aan de goede kant van de score zat. Na een paar snelle acties stond het 2-4.

Rood Benghanem
Na een ongelukkige manoeuvre in de zevende minuut van keeper Marco Verbeij, die zich blesseerde, moest Gaby Birjovanu het doel in. Een taak die hij met verve vervulde. Menigmaal wist hij het scoren te beletten.

Aalsmeer speelde gedreven in grote delen van de wedstrijd en bleef er meestal met het hoofd bij. Dat gold echter in de 18de minuut, bij een 7-6 stand, niet voor Samir Benghanem, die een brute verdedigende actie tegen een tegenstander met rood moest bekopen.

Tussensprint
Opvallend genoeg was dat het sein voor een tussensprint van de Aalsmeerders, die uitliepen naar 10-6, onder meer door twee prachtige treffers van Kevin Hooijman. Toch liet Bevo, vechtend voor elk punt, zich niet kisten. Het verschil werd opnieuw kleiner, maar de vogel was gevlogen. Aalsmeer, het meest in balbezit en technisch superieur, zou zich niet meer laten verrassen.

Na de ruststand van 15-12 denderde de thuisploeg door met vier goals op rij, 19-12. Waaronder een juweeltje in de lucht van Remco van Dam, die later in het duel hoog in de lucht bij een voorbeeldige vrije worp nog zo'n voltreffer zou laten aantekenen. Pas na vijf minuten in de tweede helft maakte Bevo weer eens een treffer, 19-13.

Na 21-14 en 23-17 was de wedstrijd gepeeld, hoewel Bevo niet opgaf. Het werd 24-17 toen Jimmy Castien schitterend in een gat bij de cirkel dook en even schitterend scoorde. Intussen had Dustin Ligthart (acht treffers in totaal) de zwakke keeper van Bevo al driemaal met een strafworp verschalkt.

Slordigheden
Even liet FIQAS Aalsmeer de teugels vieren en ontstonden er slordigheden, maar Bevo kwam niet echt dichterbij. Trainer-coach René Romeijn bracht met Nils Dekker een verse kracht in het veld, wat direct twee snelle, fraaie goals opleverde. Na bijna 23 minuten was het 28-20 en dat was de ruimste marge.

De spanning was er al een tijdje uit, al vielen de driehonderd toeschouwers niet in slaap. Beide ploegen bleven er in het harde maar aantrekkelijke duel voor gaan. Dekker bracht met zijn derde treffer de eindstand op 32-26.

Foto's: FIQAS Aalsmeer-Targos Bevo vanavond in de Bloemhof; met in actie Remco van Dam (boven), Wai Wong (midden) en het trainersduo, met eerste man René Romeijn en rechts van hem Djordje Stevanovic. (foto's Jaap Maars; zie ook gallery hieronder)