Gaat FC Aalsmeer op weg naar de titel?

Wedstrijdbeeld van de laatste thuiswedstrijd tegen Kagia (Foto Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. Het gaat goed met het team van trainer Verdonkschot, afgelopen zaterdag werd er voor de zesde achtereenvolgende keer een wedstrijd gewonnen. Uit bij RVC’33 werd het 0-3. Makkelijk ging dat niet en de doelpunten vielen pas op het einde van de wedstrijd maar de drie punten werden meegenomen naar Aalsmeer.

En weer verloor de concurrentie punten, een terugkerend item in de Tweede Klasse. Voorlopig is FC Aalsmeer het enige team dat daarvan echt profiteert. De Aalsmeerders staan nu vijf punten los van de nummer twee Alphia en zes punten los van de nummer drie en vier. Je zou kunnen spreken van een klein gaatje. Helaas zegt dat nog niet al teveel want puntverlies is in deze klasse (bijna) onvermijdelijk.

Dat het goed gaat met FC Aalsmeer hebben we allemaal kunnen zien in de laatste thuiswedstrijd aan de Beethovenlaan, heerlijk voetbal met prachtige momenten en mooie doelpunten. Dit jaar is het team nog ongeslagen met zes overwinningen en één gelijkspel. Deze zaterdag tegen DoCoS moeten de spelers daar een vervolg op geven want dat is de volgende tegenstander die gaat proberen FC Aalsmeer te dwarsbomen in de jacht naar het kampioenschap. Met elf punten voorsprong op DoCoS mag koploper FC Aalsmeer dit natuurlijk niet laten gebeuren.

Klein smetje is wel het uitvallen van topscorer Luke Vahle. Het is nog niet duidelijk of hij de wedstrijd van zaterdag gaat halen maar blessures en schorsingen zijn natuurlijk zaken waar elke club mee te maken krijgt en het zal voor FC Aalsmeer dan ook geen excuus zijn voor de wedstrijd tegen DoCoS. Gelukkig is de selectie van een dermate hoog niveau dat eventuele blessures goed zijn op te vangen. De naam van Rachid el Yaghmouri moet dan ook genoemd worden. Een geweldige mooie speler die niet in de basis staat maar met elke invalbeurt zijn fantastische techniek laat zien.

Zaterdag dus, ik nodig u dan ook allen uit om weer langs de lijn te staan. De laatste thuiswedstrijd werd zeer goed bezocht en het lijkt wel of steeds meer mensen het complex van FC Aalsmeer weten te vinden. Het is dus zaak om er vroeg bij te zijn om een goede plek uit te zoeken want voor dat u het weet staat u achteraan en mist u net die ene mooie pass of nog erger, een doelpunt. Ik zorg dat ik op tijd bent, u ook? Tot Zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin