Flower Cup na vier jaar terug in Bloemhof

Regina Omta tijdens de editie van 2019 (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: redactie. Trampolinespringen op wereldniveau. Het gaat er dit jaar weer van komen. Zaterdag 18 maart vormt sporthal De Bloemhof na vier jaar weer het podium voor een van de grootste trampolinetoernooien van Europa: de Aalsmeer Flower Cup. Deelnemers uit vijftien landen strijden die dag om de hoogste eer.

Bijna vierhonderd topsporters nemen deel aan de 24ste editie van dit sportevenement. Ze komen onder meer uit Puerto Rico, Mexico, Engeland en vele andere landen.

WK topper uit Aalsmeer
Een bekende naam die meedoet is Thalissa Wijkstra. De in Aalsmeer geboren trampolinespringster won afgelopen november een zilveren medaille op het wereldkampioenschap voor junioren in Sofia, Bulgarije. Vier jaar geleden werd ze geportretteerd door het Jeugdjournaal, toen ze als jongste deelnemer meedeed aan de Flower Cup. Dit jaar is ze als veertienjarige één van de favorieten om de juniorentitel mee naar huis te nemen.

Andere wereldtoppers
Ook andere wereldtoppers reizen af naar Aalsmeer, waaronder Fabian Vogel uit Duitsland. Hij werd in november wereldkampioen synchroonspringen met zijn partner op het WK Trampolinespringen. Daarnaast is er de deelname van onder meer de Nederlandse Lina Uljee en Christine Schuldt en Nikola Volska uit Duitsland die alle drie medailles wonnen op het WK voor junioren (WAGC). Zij worden gezien als favorieten.

Kwalificatie WK
Voor het Nederlands team geldt de Aalsmeer Flower Cup als eerste kwalificatiemoment voor het WAGC en WK in Birmingham, die beiden in november dit jaar plaatsvinden. Meerdere topsporters zullen zich voor deze toernooien proberen te kwalificeren. De kwalificaties worden op 18 maart gehouden vanaf half tien, de finales volgen ’s avonds vanaf half acht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel