Floretschermer Daniël Giacon opnieuw op hoofdtoernooi wereldbeker

Daniël Giacon van SchermCentrum Amsterdam (SCA) heeft zaterdag op de wereldbeker floretschermen in Tokio de 64ste plaats behaald. In de voorronde won hij drie van de zes partijen in zijn poule. Vervolgens won hij twee eliminatiepartijen en plaatste zich voor het hoofdtoernooi.

In het hoofdtoernooi trof hij de 26-jarige Amerikaan Inboden die momenteel nummer twee van de wereld is. De Aalsmeerse schermer bood goed weerstand, maar moest zich met 10-15 gewonnen geven. Na goede prestaties op het EK en WK en eveneens een plek in de top 64 bij de wereldbeker in Bonn vorige maand, staat de pas 19-jarige Giacon nu 57ste op de wereldranglijst.

Kosten zelf ophoesten
Deelname aan wereldbekerwedstrijden zijn belangrijk voor de ranking en dus voor deelname aan de Olympische Spelen. Helaas moeten Nederlandse schermers alle kosten voor toernooien zelf ophoesten, waardoor het moeilijk is om hoger op de wereldranglijst te komen. Voor dit toernooi had Daniël een sponsor gevonden, anders had hij niet kunnen deelnemen. Op zijn weg naar de Olympische Spelen kan de Aalsmeerder nog wel sponsors gebruiken, op zijn website leest u alles over de mogelijkheden.

Tekstbewerking: Mariëlle Wegman; foto: A. Bizzi

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin