Flitsende competitiestart Green Park

Door: Klaas Leegwater. De handballers van Aalsmeer beleven een sterke competitiestart in de BENE-League. Gisteravond werd ook het derde duel in de grensoverschrijdende competitie met winst afgesloten. Het team van Bert Bouwer, bezig met zijn vijfde seizoen bij de bloemendorpers, versloeg het Drentse Hurry Up met  30-26. Drie gespeeld, zes punten en ruim honderd keer gescoord. Overtuigende cijfers van de landskampioen die zich in de prille fase van het seizoen manifesteert als belangrijke kandidaat voor de final four. 

De thuiswedstrijd tegen Hurry Up, een paar dagen naar voren gehaald omdat de formatie uit Zwartemeer dit weekend Europees moet aantreden tegen het Turkse Beykoz BLD SK, verliep niet helemaal naar wens voor de Aalsmeerders. De bezoekers, die de eerste competitiewedstrijd nipt verloren van Lions, slaagden erin zich tot een kwartier voor tijd goed aan te klampen bij de thuisclub en wisten zelfs een paar keer de leiding te pakken. Ruststand in de Bloemhof was 16-13.

Versnelling
Tot halverwege het tweede bedrijf moest Aalsmeer,  met nu steeds vaker Samir Benghanem op de vloer (terug van een blessure), de opponent naast of langs zich dulden (20-21). Daarna was er een sterke versnelling bij de thuisformatie en binnen vier minuten werd de stand omgebogen naar 27-22 waarbij Donny Vink en Don Hartog ieder twee keer scoorden. Het was een marge die Hurry Up niet meer wist goed te maken, tot het eindsignaal bleef het verschil vier, vijf goals. Daarmee was na Quintus en Initia Hasselt ook Hurry Up aan de Aalsmeerse zegekar geregen. 

Bovenaan
Bij Aalsmeer scoorden Tim Bottinga en Donny Vink ieder zes keer, in de selectie van Hurry Up was Erik Blaauw (ex-Aalsmeer) de speler met de meeste scores (6). Volgende week zaterdag 25 september reist Bouwer met zijn team naar België voor het duel tegen Sporting Pelt. Een week later in de Bloemhof de Noord-Hollandse derby tegen Volendam. In de ranking staat Aalsmeer met de volle buit bovenaan, de concurrentie komt dit weekend in actie.

In de selectie van Aalsmeer zijn dit seizoen een aantal nieuwe spelers opgenomen: Calvin van der Scheer, Stan Zwinkels, Luka Furth, Destin van Dijk,  Jake Honig en Christiano Olivacce.

Foto’s Jaap Maars

 

Lees vorig bericht

Officiële mededelingen 16 september 2021

Lees volgend bericht

Vacature: Medewerker Technocenter


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *