F’jes RKDES aan het water

De F'jes van RKDES hebben afgelopen oktober een JOGG-presentatie (Jongeren Op Gezond Gewicht) over eten en drinken bijgewoond van diëtistenpraktijk De Voedietist. Diëtiste Ilse Hogervorst sprak in haar presentatie over het belang van een goed ontbijt, een goede samenstelling van de voeding en het tijdstip van eten. Ook het belang van water drinken kwam aan bod, vooral het drinken van water in plaats van frisdrank.
 
Het thema van JOGG Aalsmeer, waarvan De Voedietist een samenwerkingspartner is, is gericht op: DrinkWater. Water is de meest gezonde dorstlesser. In frisdranken zitten veel suikers, in water geen. Bijna één op de acht Aalsmeerse kinderen in de leeftijdscategorie 5 tot 11 jaar is volgens de gemeente te zwaar. Die wil dit door middel van de JOGG-methode tegengaan en gezond eten en drinken stimuleren.
 
Aantrekkelijk
Volgens Hogervorst is het belangrijk dat gezond eten en drinken én bewegen gemakkelijk en aantrekkelijk zijn. Sportclubs kunnen bijvoorbeeld starten met gezonde tussendoortjes in de sportkantine en het schenken van water. Voor individuele begeleiding kun je terecht bij de diëtiste (klik hier), zo meldt de gemeente.
 
Wil jouw organisatie of club ook contact of informatie over JOGG, dan kun je contact (link) opnemen met Mariëlle Splinter, de JOGG-regisseur van de gemeente.
 
Foto: F'jes RKDES luisteren actief naar presentatie van diëtiste Ilse Hogervorst. (foto gemeente)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel