FIQAS verliest op valreep van Lions

Vanavond verloor FIQAS Aalsmeer in de BeNe League met 28-27 van OCI/Lions. Drie minuten voor het einde kwam de fel vechtende Sittardse ploeg eindelijk naast de Aalsmeerse handballers (26-26) en in de winning mood maakte Lions na 27-27 nog de winnende treffer ook, in de slotminuut. Een laatste aanval van FIQAS strandde 7 seconden voor het laatste fluitsignaal op de keeper.

Lions verstevigt met de winst zijn leidende positie in de Belgisch-Nederlandse topcompetitie. De Aalsmeerders bengelen nu in de middenmoot, al is er nog niets beslist in de verrassend spannende competitie. De acht teams doen nauwelijks voor elkaar onder. Ook vanavond was het verschil bij de eindafrekening gering, slechts één goal.

Aardige marge
Aanvankelijk ging het vanavond in Sittard gelijk op. Maar vanaf 3-4 begon Aalsmeer aan een opmars. Langzaam maar zeker werd de voorsprong uitgebreid. Via 5-8, 7-10 en 9-13 werd de rust bereikt met de marge van vier treffers in Aalsmeers voordeel, 12-16.

In de tweede helft begon FIQAS voortvarend. Het liep meteen verder uit, naar 12-18. Was de wedstrijd gespeeld? Soms kwam Lions wat terug, dan weer breidden de Aalsmeerse handballers de marge uit. Bij 20-25 leek er geen vuiltje meer aan de lucht.

Duizendste treffer
Toen echter zette Lions alles op alles en wist het zelfs in ondertal Aalsmeer, dat tot overmaat van ramp enkele strafworpen miste, te vermurwen. Na 23-26 scoorden de Limburgers nog driemaal achter elkaar en bij 26-26 begon het duel opnieuw. Met Lions mentaal in het voordeel, mede door het thuispubliek dat hun helden toeschreeuwde. De rest is bekend.

Eén, statistische, mijlpaal tijdens het duel kwam op rekening van FIQAS Aalsmeer. Tim Bottinga maakte met 9-12 het duizendste doelpunt in de BeNe League. Voor wat het waard is.