FIQAS uitgeschakeld voor landstitel

[Klaas Leegwater] FIQAS Aalsmeer is uitgeschakeld voor de finaleduels in de play-offs.  Een zeer getergd Targos Bevo nam op overtuigende wijze wraak op de bekernederlaag van tien dagen geleden.  Met  26-20 werden de Aalsmeerders in het Limburgse Panningen op hun nummer gezet. Targos Bevo gaat de tweeluik om de landstitel aan met OCI-Lions. Zelfde tegenstander treft FIQAS aanstaande donderdag in de bekerfinale te Almere.
 
Het bekerverlies tegen FIQAS  ruim een week geleden was hard aangekomen in Panningen.  De Limburgers  hebben er een paar dagen over gejammerd, intern de zaken aangescherpt en als 'extra maatregel' sfeerteams (de Bevo Tifosi)  in het leven geroepen sporthal De Heuf bij thuisduels op stelten te zetten, de ploeg naar de finaleduels om de landstitel schreeuwen. Herstel tegen Volendam (30-26) werd afgelopen zaterdag gevolgd door een harde afrekening met FIQAS Aalsmeer.
 
Bevlogen
Er was geen houden voor de Aalsmeerders in de eerste zes, zeven minuten van de wedstrijd. Targos Bevo speelde met verschrikkelijk veel bevlogenheid, inzet en wilskracht. Opgezweept door de enthousiaste aanhang liep de superscherpe  thuisclub in de beginfase met sterk handbal over FIQAS heen. 
De bezoekers waren verbluft, zochten bij 8-3 naar het juiste antwoord. Hoe bij de dartelende thuisploeg een stok tussen de razendsnel ronddraaiende spaken te steken. De remedie leek Nils Dekker te brengen. De linkeraanvaller ontregelde het spel bij Targos Bevo en scoorde in een kort tijdsbestek prachtig  driemaal.
 
Beter verweer
Ondermeer de inbreng van Dekker en het betere verweer van zijn medespelers hield de schade na een helft fascinerend handbal voor FIQAS beperkt, 13-11.  Kort na de pauze ging het wederom mis bij de bezoekers. Targos Bevo, met de veelscorende Jeroen van den Beucken in een hoofdrol, liep snel uit naar 16-11. Vroeg in de wedstrijd leek een beslissing nabij.
 
FIQAS kwam nog terug tot 18-15, daarna werd het pleit definitief beslecht door de losgeslagen thuisformatie. Als vroegrijpe appels die de grond in snel tempo bedekten vlogen de ballen in het Aalsmeerdoel. Bij 25-15, een fantastische  aangooi van doelman Bart Ravensbergen, dreigde voor FIQAS, na een serie sterke wedstrijden, een afgang in De Heuf.
 
Herstel
Zover kwam het niet. De ploeg van Romeijn vertoonde in de laatste wedstrijdfase herstel en tegelijkertijd liet de thuisclub bij de naderende overwinning de touwtjes iets vieren. Dat gold overigens niet voor de fanatieke aanhang, dat de kelen bleef schorschreewen, hier en daar gesmeerd met geel vocht.
 
Met 26-20 was het verlies enigszins draagbaar voor de Aalsmeerders. Uitgeschakeld voor de landstitel, een prijs die zeven jaar geleden voor het laatst werd binnengehaald. Er zat dit seizoen meer in voor de selectie van Romeijn.  Evenals in de BENE-League kende zijn formatie in de play-offs een dip, mede door een handblessure van cirkelloper Samir Bengamen.
 
Finale beker
Volgend seizoen een nieuwe kans, met wederom Romeijn aan het roer. De trainer gaat zijn zevende seizoen in bij FIQAS Aalsmeer dat aanstaande donderdag in Almere (15.30 uur) aantreedt voor de bekerfinale. Tegenstander is het Limburgse OCI-LIONS, op dit moment de sterkste handbalploeg van Nederland. FIQAS was eerder zesmaal winnaar van de NHV-Beker, laatste keer in 2008.
 
[advertentie]
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel