FIQAS plaatst zich voor halve finale beker

FIQAS Aalsmeer heeft zich donderdagavond ten koste van KRAS/Volendam geplaatst voor de halve finale in het bekertoernooi. In een vooral in de tweede helft zeer enerverende wedstrijd, pakten de Aalsmeerders met 29-26 de winst. Grote man bij de thuisclub was doelman Marco Verbeij die na de pauze met ruim tien stops een groot aandeel had in de bekerzege. In de halve finale speelt FIQAS tegen het Haagse AJ Sports/Hellas.

In het zicht van de fotograaf gooide hij de armen nog maar eens de lucht in. Na de vele complimenten van medespelers en begeleiding pakte de uitblinker in het roze shirt de gelegenheid om voor de lens zijn grote blijheid te tonen. Het was Marco Verbeij gegund. De doelman van FIQAS Aalsmeer speelde in de kwartfinale in het bekertoernooi tegen KRAS/Volendam na rust een hoofdrol. In een duel, dat rustig begon maar richting het einde erg hectisch werd, leidde de goalie zijn team met fantastische reddingen naar de overwinning.

Snelkookpan
Tegen de Noord-Hollandse aartsrivaal fabriceerde Verbeij vooral in de zenuwslopende slotfase enkele cruciale safes. Daardoor veranderde de aanvankelijke timide, slcehts voor driekwart gevulde sporthal de Bloemhof, in een snelkookpan. De emoties liepen in beide kampen hoog op waarbij de Aalsmeerders het hoofd het minst op hol lieten brengen en een beslissende marge konden opbouwen en ook vasthielden.

Achterstand
De wedstrijd begon voor het team van Bert Bouwer allerminst sterk. Na zeven minuten een 5-1 achterstand. De doelpuntenproductie bij de thuisclub, wederom zonder de geblesseerde Wai Wong die zich wel fanatiek bemoeide met alles wat zich binnen en buiten de lijnen afspeelde, liet in het eerste kwartier ernstig te wensen over. Mede door de bloedvorm waarin Volendamse sluitpost Gerrie Eijlers in het eerste bedrijf verkeerde.

Dubbele tijdstraf
Tegen het einde van de eerste helft had FIQAS het verschil teruggebracht naar één treffer om kort na de pauze voor de eerste keer in de wedstrijd een voorsprong te pakken (15-14) en daarna via sterk spel van Tim Bottinga, drie keer in de roos, de marge snel uitbreidde naar 19-15. Een dubbele tijdstraf voor Aalsmeerders Benghanem en Van Dam bracht Volendam terug tot 19-19.

Opstootje
Vanaf dat moment werd het grimmig binnen de lijnen. De bezoekers uit het palingdorp namen eerst nog afstand (21-23), een tussensprint van FIQAS bracht vier minuten voor tijd de 25-24 op het bord. Vervolgens sloeg de vlam in de pan toen Rob Jansen bij een schotpoging op de cirkel hard op de kin werd geraakt door de elleboog van Volendammer Jaap Beemsterboer. Het sein voor een opstootje waar doelman Eijlers en Benghanem bij betrokken waren. Beemsterboer werd met rood weggestuurd, tot vreugde van het thuispubliek.

Strafbankje
De toegekende strafworp werd door Boomhouwer benut. Na een prachtig uitgevoerde dubbele vlieger scoorde Nils Dekker 27-24. Met een speler op het strafbankje maar met 'empty goal' kwam Volendam nog eenmaal terug tot 27-26. Remco van Dam, die in de beginfase nog een strafworp miste, kwam dertig seconden voor tijd met de beslissing. De opbouwer worstelde zich door de oranje muur en scoorde half struikelend de 28-26. Slotwoord was van Boomhouwer, 29-26.

Na het eindsignaal namen feestende Aalsmeerders bezit van het veld. Met in het middelpunt held Verbeij.

Tegenstander in de halve finale is eredivisionist AJ Sports/Hellas. FIQAS speelt ook deze partij in De Bloemhof. Het derde team van FIQAS werd woensdag in de kwartfinale uitgeschakeld door maar net aan (27-30) te verliezen van grootmacht LIONS dat nu BEVO treft.

Jac Stammestoernooi
Aanstaand weekend wordt in de Bloemhof het bekende Jac Stammes toernooi gehouden. Vele jeugdploegen uit heel Europa strijden met en tegen elkaar om de winst. Zaterdagavond volgt wederom een thuisduel voor de hoofdmacht in de nacompetitie. BEVO uit Panningen komt op bezoek. Aanvang 20.00 uur.

Tekst Klaas Leegwater, foto's Jaap Maars. Zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel