FIQAS op de knieën na harde wedstrijd

De handballers van FIQAS/Aalsmeer beleefden een druk weekend. Zaterdagavond mocht de ploeg uit naar het Belgische Visé (net over de grens bij Maastricht) waar het 30-30 gelijk speelde. Zondagmiddag kregen de heren het Limburgse OCI/Lions op bezoek in de Bloemhof. 
 
Aalsmeer begon met veel geblesseerden, waardoor er slechts vier wissels op de bank zaten. Desondanks startte de ploeg  voortvarend. Al snel stond het 1-0, en na vijf minuten spel stond het scorebord op 3-2. De strijd ging aardig gelijk op en vijf minuten voor rust was de stand 9-9. In vijf minuten kan in het handbal veel gebeuren want na een paar maal balverlies gingen de heren met een stand van 9-12 de rust in.
 
Strenge arbitrage
Aalsmeer kreeg opvallend veel twee minuten straffen en de Lions slechts één keer. In de tweede helft zette die trend door waardoor Aalsmeer een groot deel van de speeltijd met één man minder op het veld stond. Uiteindelijk kreeg aanvoerder Samir Benghanem zelfs rood vanwege zijn derde twee minuten-straf.
 
Slordig spel
De Limburgers liepen na de rust uit naar een voorsprong van maar liefst zes punten. Aalsmeer vocht terug.  Mark Kooij was van de bank gekomen en stond prima te keepen. Met nog elf minuten op de klok en een stand van 19-22 begon FIQAS er weer in te geloven. Aan vechtlust onbrak het niet. Door slordigheidjes aan Aalsmeerzijde en de bredere selectie van Lions, bracht de Limburgse nummer twee van de BeNeLeague de Aalsmeerders toch op de knieën: 21-27.
 
Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery onder de advertentie)
 
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin