FIQAS na verlies nog altijd kansrijk

FIQAS Aalsmeer houdt in de strijd om de landstitel ondanks het 24-22 verlies bij OCI-Lions nog steeds zicht op plaatsing voor de 'best of three'. De Limburgse ploeg is na de vierde speelronde in de play-offs de eerste die zich heeft geplaatst voor de finaleduels in mei. FIQAS staat nu tweede en moet de komende twee weken met een kleine voorsprong in rechtstreekse duels concurrenten BEVO en Volendam van het lijf houden.

In de Stadssporthal in Sittard bleef het zaterdagavond tot het einde onzeker welk team met de twee punten aan de haal ging. Tegen het slot van de eerste helft bouwde Lions een marge op van drie punten, de Aalsmeerders kropen op slag van rust terug tot 13-12.

Stevig in handen
In de tweede helft draaiden de bezoekers in het spannende duel de rollen in eerste instantie om. FIQAS in de 45e minuut op 14-16 voorsprong. Vervolgens was het weer de beurt aan de thuisclub om het initiatief stevig in handen te nemen. Binnen tien minuten scoorde de Limburgse formatie zevenmaal terwijl het team van Bert Bouwer in die periode bleef steken op twee treffers, 21-18.

Gele kaart Bouwer
De laatste zeven minuten, met 22-22 op het bord, waren zenuwslopend. FIQAS leek de 22-23 te noteren, maar scheidsrechterskoppel Geraets zag een loopfout van Samir Benghanem waarna Lions op haar beurt wel de 23-22 aantekende. Bouwer reageerde boos langs de kant, hetgeen de coach een gele kaart opleverde.

Loodzware klus
Het bleek achteraf de beslissende voorsprong voor de thuisformatie. In de laatste vijf minuten golfde het spel op en neer. Met veel kansen voor beide partijen, maar ook veel missers en fouten. Pas kort voor tijd viel de 24-22 waarmee Lions zich plaatst voor de finaleduels. FIQAS wacht nog een loodzware klus met uitduels tegen BEVO en Volendam. De oranjehemden verloren zaterdag in eigen huis op het laatse moment van BEVO (30-31).