FIQAS met lege handen terug uit Drenthe

Zaterdag stond de partij tegen Hurry Up in Zwartemeer op het programma voor de handbalheren van FIQAS Aalsmeer. Eerst de lange reis richting Drenthe, daarna de wedstrijd. De hele wedstrijd leken de mannen te gaan winnen maar in de slotminuten werd toch nog verloren.

​De Aalsmeerse ploeg begon sterk en had daardoor snel een voorsprong. De dekking stond goed waardoor Hurry Up er bijna niet doorheen kwam. FIQAS kon op deze manier de voorsprong uitbouwen tot een 6-11ruststand.

Slordig
In het begin van de tweede helft bleef het niveau van FIQAS voldoende. Er werd uitgelopen naar een 8-15 voorsprong. Daarna werd het spel van de Aalsmeerders zichtbaar slordiger, Hurry Up kon hiervan profiteren. Aan de kant van FIQAS vielen in deze periode ook een hoop tijdstraffen, waardoor de ploeg vaak in ondertal stond. De thuisploeg kwam mede hierdoor snel dichterbij. Vijf minuten voor tijd stond er zelfs 19-19 op het bord. Toen Tim Bottinga vervolgens ook nog een rode kaart kreeg, rook de Drentse ploeg zijn kans. Hurry Up pakte deze met beide handen aan, FIQAS probeerde het nog wel maar kon niet voorkomen dat de eindstand uiteindelijk 23-22 aangaf.

Door dit resultaat staat FIQAS Aalsmeer momenteel op de vijfde plaats. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd in de Bloemhof tegen Targos/Bevo, de huidige nummer twee.