FIQAS maakt zich op voor groots handbalfeest

Het handbalminnend publiek komt komend Paasweekend volledig aan zijn trekken. Allereerst staat het Jac Stammestoernooi op de agenda. Met een recordaantal van 72 deelnemende teams wordt er in verschillende sporthallen (jeugd)handbal van de bovenste plank gespeeld. Als klap op de vuurpijl spelen de heren van FIQAS zaterdagavond de return in de Challengecup tegen het Noorse FyllingenBergen.

Voor de zeventiende keer op rij vindt dit weekend het jaarlijkse jeugdhandbaltoernooi om de Jac. Stammes Cup plaats. Het deelnemersveld is volgens de organisatie het ‘neusje van de zalm uit handballand’. Nagenoeg de gehele landelijke jeugdtop is aanwezig. Aangevuld met een aantal handbalscholen uit Brabant, Rijnmond  en Twente.

Het toernooi begint op de zaterdag om 9.00 uur met de poulewedstrijden waarbij de poule-grootte en het wedstrijdschema bepalend is voor de plaatsing in de poules op de zondag. De zondag staat in het teken van de winnaarspoules, middenpoules, verliezerspoules en natuurlijk de altijd spectaculaire finalewedstrijden. Die finales vinden op zondag vanaf 18.00 uur plaats in de Bloemhof en worden afgesloten met de finale jongens A-jeugd om 21.30 uur.

Aansluitend vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats onder leiding van de locoburgemeester van Aalsmeer, de heer Ad Verburg.

Het toernooi wordt gespeeld op vier locaties: in de Bloemhof (jongens A- en B-jeugd en meisjes A-jeugd van 9-18 uur), in de Proosdijhal in Kudelstaart (meisjes B-jeugd van 9-18), in de Nieuwe Bankrashal in Amstelveen (gemengde D-jeugd van 9-18 uur) en in de Emergohal in Amstelveen (jongens C- en D-jeugd van 9-18 uur).

De Challengecupwedstrijd begint om 20.45. Wie zeker wil zijn van een toegangsbewijs, moet op tijd komen want het belooft een uitzonderlijke drukte te worden.

Foto: vrolijkheid na de prijsuitreiking vorig jaar (foto archief AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel