FIQAS kan ook in België winnen

Er is nog weinig tekening in de BeNe League, maar FIQAS Aalsmeer wil omhoog. Dat was ook zaterdag in het Belgische Hoboken duidelijk. Daar werd KV Sasja verslagen met 23-25.

Tweemaal winst (in de laatste duels), eenmaal remise en eenmaal verlies (in België tegen Achilles Bocholt), daarmee staan de handballers op plek vier in de nieuwe Belgisch-Nederlandse topcompetitie. Maar met één duel minder gespeeld. Komende zaterdag treft Aalsmeer uit OCI/Lions, dat de leider is in de League.

Op zijn kop
In het begin van de wedstrijd zaterdag liet FIQAS zich overbluffen. Na een flitsende start (4-1) zette Sasja door. Maar bij 9-4 haperde de Belgische motor en stond de wedstrijd op zijn kop. De Aalsmeerse handballers scoorden daarna 9 keer, tegen Sasja 1 keer. Zo stond het opeens 10-13.

Na de rust (11-13) pakte FIQAS de draad meteen weer op. Het liep uit tot 13-19. De Aalsmeerders gaven weinig kansen weg, en anders stond daar nog altijd keeper Gaby Birjovanu, de rots in de branding. Halverweg de tweede helft bij 14-20 leek het duel gespeeld. Toch kwamen de Belgen nog even terug, tot 20-24. Alles of niets spelend pikte Sasja nog wat treffers mee, maar Aalsmeer hield stand (23-25).

Teamprestatie
“Na een slappe start pakten we het als team heel goed op,” zei trainer/coach René Romeijn na afloop.

Topscorer zaterdag was Robin Boomhouwer (5), Rodrigo Huttinga en Remco van Dam waren goed voor 4 goals.

Bron: HV FIQAS Aalsmeer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel