FIQAS in slotseconden naast Bocholt

Precies drie seconden voor het einde van de wedstrijd wist FIQAS Aalsmeer zaterdagavond naast Achilles Bocholt te komen. De 23-23 eindstand leverde de Aalsmeerse handballers een punt op. Een broodnodig punt, want bij verlies hadden ze onderaan gestaan in de BeNe League.

Het blijft een bloedstollende competitie tussen de vier topploegen van België en Nederland. Gemiddeld doen de zuiderburen het tot nu toe het beste. Ze bezetten drie van de vier hoogste plaatsen. Derde is Lions, komende zaterdag de tegenstander van Aalsmeer, dat zevende staat. Feit is dat de teams nog steeds, na 8 van de 14 speelrondes, weinig voor elkaar onderdoen.

Rode kaart
Was Aalsmeer, gedreven gestart en het hele duel keihard werkend, in de Bloemhof voor rust de betere ploeg, na de pauze nam Bocholt het vaandel over. De puntenverdeling was per helft in evenwicht. Na de eerste helft stond het 12-12, na de tweede 23-23.

Kort voor het einde van het, harde, duel zag het er niet naar uit dat het remise zou worden. Zeker niet toen Tim Bottinga, die net driemaal gescoord had, met een dubieuze rode kaart van het veld moest. Toch liet de ploeg het er bij 20-23 niet bij zitten. Eerst scoorde Lars van Wijk van afstand en vervolgens maakte Remco van Dam, direct na een prachtredding van Gaby Birjovanu, de aansluitingstreffer, 22-23.

Mooi opgebouwd
De laatste veertig seconden was het balbezit voor de Aalsmeerders. Na een mooie opbouw werd Van Wijk in stelling gebracht. Hij sprong hoog op, bleef kijken en wist de gelijkmaker te scoren. Dat wedstrijdpunt was binnen!

De wedstrijd van FIQAS zaterdag 22 november tegen Lions begint om 19.15 uur. Twee weken later speelt het team voor de vierde achtereenvolgende keer thuis, dan tegen Volendam.

Bron: Marjon Labordus

Foto's: zaterdagavond in de Bloemhof FIQAS Aalsmeer-Achilles Bocholt. Boven Frank Lübbert in actie, midden rode kaart voor Tim Bottinga, onder de gallery. (foto's Jaap Maars)