FIQAS: Houten opwarmertje voor Hurry Up zaterdag

FIQAS Aalsmeer won zaterdag met 23-30 van Alphadeuren/Houten. Met de zege staan de handballers steviger op de vierde plaats in de nacompetitie om de landstitel. Komende zaterdag moeten ze het thuis opnemen tegen nummer vijf Hurry Up, dat drie punten achterstaat.

Hurry Up wist het de ongenaakbare koploper Lions afgelopen weekend nog knap lastig te maken, al verloor het met 27-28. Aalsmeer is dus gewaarschuwd. Per slot verpletterde Hurry Up FIQAS eerder thuis met 30-23. Daar staat tegenover dat FIQAS de Zwartemeerse handballers onlangs met 21-22 de weg naar de halve finales van de NHV-beker versperde. Het duel in de Bloemhof zaterdag begint om 20.00 uur.

Furieuze start Houten
Alphadeuren startte de wedstrijd tegen Aalsmeer furieus. Via 6-2 werd het 9-3, het sein voor een licht herstel bij de Aalsmeerders (9-5, 11-10). Bij de rust waren zij het die voorstonden, 13-14.

In de tweede helft kwam Houten nog een laatste keer op voorsprong, 15-14. Maar daarna nam FIQAS het heft in handen onder aanvoering van keeper Gaby Birjovanu, die fraaie reddingen verrichtte, en de makkelijk scorende Lars van Wijk. Het werd 16-17, 17-20 en 20-23. Toen was de stap naar een groter gat niet moeilijk meer. Via 22-28 werd het tenslotte 23-30.

Foto's: (boven) Lars van Wijk eerder dit jaar met een strafworp tegen Volendam; (voor) Gaby Birjovanu houdt Bevo bij een strafworp van scoren af. (foto's AV-archief)

Bron: Marjon Labordus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel