FIQAS geeft voorsprong in slotminuten weg

Niet dus. FIQAS Aalsmeer is er vanavond niet in geslaagd de final four van de BeNe League te halen. De Aalsmeerse handballers, die plaatsing in eigen hand hadden, verloren de uitwedstrijd van Callant Tongeren nipt met 31-30.

Vijf minuten voor tijd hadden ze nog een relatief gerieflijke voorsprong bij een stand van 26-29. Op dat moment had Achilles Bocholt met 33-35 Volendam al een nederlaag bezorgd. Dat betekende dat FIQAS sowieso moest winnen om Bocholt van zich af te houden.

Serie fouten
Bij de rust in Volendam (14-16) en in Tongeren (14-15) stevenden de Aalsmeerders op een plek bij de beste vier af. Maar in die slotminuten maakten ze een serie fouten die ze fataal werd. Tongeren kwam terug tot 30-30 en haalde in de laatste seconden zelfs de volle winst binnen.

Spannend, dat was het in België. Zowel voor als na de pauze ontliepen de teams elkaar weinig. Via 8-8 en 14-13 werd het 14-15 bij de rust. Daarna bleef het beeld hetzelfde, 21-21, 24-24 en 26-27 na ruim twintig minuten. Toen sloegen Aalsmeerders een gaatje van drie punten, maar ze verzuimden dat te verzilveren.

Niet naar Sittard
Geen reisje naar Sittard volgend weekend dus, voor de finalerondes. Dan spelen Lions, Bevo, Hasselt en Bocholt om de officieuze titel 'beste handbalclub van Nederland en België'. FIQAS is vijfde geworden in de eindstand.