Fiqas bindt ook HC Visé aan zegekar

De Fiqasmannen zijn aan een indrukwekkende opmars bezig. In de zeer matig bezette Bloemhof moesten de Belgen het onderspit delven tegen een gedreven Aalsmeers team.

Gezien de snelle voorsprong van 0-3 in de eerste 5 minuten zag het er naar uit dat het een zeer lastige avond zou worden voor de bloemendorpers, maar naarmate de eerste helft verstreek kwam de ploeg van coach Bert Bouwer steeds beter in zijn spel wat resulteerde in een ruststand van 15-9.

Overwinningsdans
In de tweede helft werd de marge uitgebouwd tot een maximaal verschil van 6 punten. Met nog 10 minuten te gaan werd de concentratie minder en kwam Visé nog dicht in de buurt van Fiqas. Coach Predrag Dosen ging nog in de fout door een achtste speler binnen de lijnen te brengen en dat zorgde  nog voor commotie bij de jurytafel.  Kort voor het eindsignaal werd weer gas gegeven en stond uiteindelijk de stand 30-27 op het scorebord.  Na afloop keken de Belgen verslagen aan de kant toe hoe Remco van Dam, Quinten Ouderland en Tim Bottinga een soort overwinnings- of paringsdans opvoerden.

De eerstvolgende thuiswedstrijd, na de winterstop, is 27 januari tegen  koploper Achilles Bocholt.

Tekst en foto's: Jaap Maars (Foto op de voorpagina: de overwinningsdans). Zie onder de advertentie van Waning meer foto's in de gallery.