FIQAS begint met gelijkspel in BeNeleague

Vooraf hadden de mannen van FIQAS Aalsmeer getekend voor een punt tegen de Belgische kampioen Initia/Hasselt. Na afloop van de wedstrijd, die in 27-27 eindigde, overheerste het gevoel dat er misschien wel meer in had gezeten.

De eerste minuten van deze eerste BeNe League wedstrijd gingen gelijk op. Bij een 2-2 stand stopte keeper Gaby Birjovanu van de Aalsmeerse ploeg een strafworp. Het beloofde een spannende strijd te worden. In de minuten die volgden kon Hasselt een afstandje nemen, mede als gevolg van een tijdstraf voor FIQAS. 5-8 Stond er even op het bord. De Belgen bleken niet in staat om dit vast te houden, sterker nog door doelpunten van Tim Bottinga en Lars van Wijk was de ruststand nipt in het voordeel van de formatie uit Aalsmeer, 13 tegen 12.

Gelijk
In de tweede helft bleef het gelijk op gaan. Binnen een mum van tijd stond het 22–22. Benghanem bracht FIQAS op 24-23, maar het werd snel weer gelijk. Een schot van Bottinga werd nog gestopt, maar Wai Wong maakte 25-24 en Kevin Hooijman 26-24 met nog maar zeven minuten op de klok. De Belgische aanvallers zochten Tim Bottinga op en wisten slim een penalty en een twee minutenstraf uit te lokken. Daardoor werd het opnieuw gelijk: 26-26.

Kansen
In de slotminuten waren er kansen over en weer. Tim Bottinga was de eerste die een kans omzette in een doelpunt, 27-26. Hasselt kreeg nog een strafworp en benutte deze. Een 27–27 verscheen op het scorebord. Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel de meest verdiende uitslag voor beide partijen, al had er voor de Aalsmeerders misschien nog wel iets meer in gezeten gezien de kansen in de slotfase.

Komende zaterdag spelen de FIQAS-mannen uit bij KV Sasja in Antwerpen.