FIQAS Aalsmeer superieur aan Quintus

Nog één punt uit twee duels heeft FIQAS Aalsmeer, dat zaterdag Quintus simpel met 35-24 versloeg, nodig om de competitie 2013/2014 winnend af te sluiten. Houden de Aalsmeerse koplopers hun positie – en gezien hun daverende seizoen tot nu toe zit dat er dik in – dan beginnen ze met een flinke puntenbonus in de kampioenspoule. Daarin wordt dit voorjaar weer uitgemaakt wie landskampioen wordt.

FIQAS is zonder meer titelkandidaat zoals de zaken er momenteel voorstaan. Maar Volendam, huidig kampioen, is verre van een kleine jongen. En Lions, de nummer drie, is aan een opmerkelijk sterk seizoen bezig. In de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, op 15 februari, is datzelfde Lions tegenstander van de Aalsmeerders. Donderdag spelen ze een inhaalwedstrijd, in Emmen tegen het als vijfde geklasseerde E&O.

Prachtige goals
In de Bloemhof zaterdag stond tegenstander Quintus welgeteld eenmaal op voorsprong. Maar na 0-1 was het spel eigenlijk al gespeeld. Na 7 minuten was het 5-2. Een tussensprint bracht Quintus nog tot 10-9, maar bij de rust was de marge alweer pittig, 17-12. Prachtige doelpunten waren er van Remco van Dam en de uitblinkers Djordje Stevanovic en Frank Lübbert.

In de tweede helft kwam Quintus, nog in gevecht om plek zes (die recht geeft op deelname aan de kampioenspoule), er niet meer aan te pas. Via 20-13, 28-19 werd het 35-24. International Samir Benghanem scoorde veelvuldig vanaf de cirkel. Topscorer in het duel was Lübbert met 10 goals.