FIQAS Aalsmeer knokt zich naar overwinning

Zaterdagavond leverde weer een ouderwets spannende wedstrijd op in een sfeervolle Bloemhof. Het was duidelijk dat het hier tegen Lions om de knikkers ging. FIQAS Aalsmeer was er alles aan gelegen om de volle winst te pakken. En dat lukte. Met 26-21 was het de bezoekers uit Zuid-Limburg de baas.

De eerste wedstrijd in de play-offs stond bol van de adrenaline. Het werd een keihard gevecht waarbij er zelfs menig duel op de grond werd uitgevochten. Desondanks werd het nooit onsportief. Al moest wel Djordje Stevanovic met een enkelblessure het veld ruimen.

Veilige marge
FIQAS Aalsmeer was duidelijk sterker en ging over het algemeen effectiever met de doelpogingen om. Hoewel er twee fases in de wedstrijd waren waarbij de productie wat stagneerde. Dat was in de eerste helft toen Aalsmeer Lions na een 10-4 voorsprong liet terug komen tot 12-11. En in de tweede helft toen de bezoekers Aalsmeer tot op twee doelpunten naderden. Daardoor bleef het ook de laatste minuten spannend. Pas op het laatst was er een veilige marge bereikt. Prettig voor de kampioenskandidaat dat het over een keeper als Gaby Birjovanu beschikt. Toen het voorin even niet lukte, hield de doelman met onmogelijke reflexen zijn team overeind en aan de goede kant van de score.

Als zaterdag in Emmen van E&O gewonnen wordt, is FIQAS Aalsmeer zeker van de kruisfinale.
Doelpunten: Frank Lübbert 7, Remco van Dam 5, Wai Wong, Samir Benghanem, Jimmy Castien en Robin Boomhouwer 3, Rodrigo Huttinga en Djordje Stevanovic 1.

Bron: website FIQAS Aalsmeer
Foto’s Arjen Vos (AV) (Zie ook de galerie)