FIQAS A1 laat zien hoe je kampioen wordt

Komende zaterdag begint de nacompetitie voor de handballers van FIQAS. Nadat de mannen in de reguliere competitie als eerste zijn geëindigd, spelen ze nu in kampioensgroep A, samen met de nummers drie (OCI/Lions) en vijf (E&O). Er wordt een hele competitie afgewerkt van twee uit- en twee thuiswedstrijden. De beste twee plaatsen zich daarna voor de kruisfinales tegen de nummers één en twee uit de kampioenspoule B (met Kras/Volendam, Eurotech/Bevo en JMS/Hurry Up). Het startschot voor de nacompetitie klinkt om 20.00 uur.

De jeugd gaf afgelopen zondag al het goede voorbeeld. De A1 werd Nederlands kampioen in een sfeervolle Bloemhof door Houten/SDS’99 te verslaan. Door de afwezigheid van een flink aantal basisspelers leek dat nog geen eenvoudige opgave te worden. Gelukkig waren er veel B-jongens beschikbaar die graag een handje wilden meehelpen. Bijzonder was ook de hoeveelheid keepers. Eigenlijk stonden Mark Kooij en Lars Stieva op de lijst, maar ook Jeremy Hooijman en Marco Verbeij wilden graag bij deze beslissende partij zijn en uiteraard waren ze ook nu meer dan welkom. Verder waren het Niels de Jong, Rein van Dam, Glenn van der Laarse, Tom Persoon, Dawid Sus, Dani Tulp, Mitchell Kamsteeg, Sven van Vuren en Eric Blaauw die de strijd aangingen. Ook geblesseerden Floris Offerman en Tim Heezius waren erbij om de mannen aan te moedigen.
 
Voorsprong
Vanaf het begin lieten de FIQAS-handballers  zien dat ze graag wilden winnen. Makkelijker dan verwacht stonden ze bij de rust al voor. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 31-22. Treffers waren er van Niels (13x), Rein (6x), Tom (5x), Erik en Dani (2x) en Sven, Marco en Dawid (1x).  
 
Prijswinnaar
Jappe Tas is de grote winnaar geworden van de SUPER Loterij 2013 van HV FIQAS Aalsmeer. Hij mocht de hoofdprijs, een scooter, in ontvangst nemen. Motorstore in Aalsmeer, had deze scooter ter beschikking gesteld aan FIQAS Aalsmeer. Opvallend was dat bijna alle grote prijzen, zoals de Ipad en het grote TV scherm naar leden van FIQAS Aalsmeer gingen.  
 
Foto’s: wedstrijdfragmenten uit de kampioenswedstrijd van de A1
(foto’s Jaap Maars)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin