Finale na declassering Lions in ‘hol van de leeuw’

De schaal lonkt weer (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Jaap Maars. De handbalformatie van coach Wai Wong heeft in Sittard, in het hol van de leeuw, een knap huzarenstukje uitgehaald. In de rust nog ‘slechts’ twee doelpunten voorsprong, daarna een geoliede machine die gaandeweg de tweede helft de voorsprong uitbouwde tot een 23-30 eindstand mede door toedoen van verschillende fraaie ‘flyers’.

De Wong-boys kwamen hierdoor niet alleen op gelijke gelijke hoogte met de reeds geplaatste Limburgers maar door een beter doelsaldo werd zelfs de koppositie overgenomen. Beste man van het veld was wederom Armando Besseling die aan een ijzersterke eindsprint van het seizoen bezig is.

Door dit resultaat speelt Aalsmeer in de Best of Three eerst een thuiswedstrijd in De Bloemhof. Zijn beide teams na twee wedstrijden in evenwicht dan volgt een derde wedstrijd eveneens in De Bloemhof.