Finale Australian Open nieuw hoogtepunt

(Foto pr)

Door: Arjen Vos. Waar Novak Djokovic, Aryna Sabalenka en Diede de Groot dit weekend in Melbourne schitterden als winnaars van de Australian Open, greep Ruben Spaargaren met dubbelpartner Maikel Scheffers naast de hoofdprijs. De Britten Hewett en Reid waren met 6-1 en 6-2 duidelijk te sterk.

Dat beide Nederlandse rolstoeltennissers de finale haalden was al een hoogtepunt. Voor de 23 jarige Spaargaren de eerste keer dat hij op zo’n groot podium acteerde en bepaald geen schande om tegen de zeer ervaren Alfie Hewett nummer 1 van de wereld te verliezen. Al had hij wel het gevoel dat er meer in had kunnen zitten als hij geen fysiek ongemak had gehad. “Vanaf het begin van de wedstrijd konden Maikel en ik niet echt ons eigen spelletje spelen. Een tandje bijzetten lukte ook niet door een vervelende blessure in mijn onderarm,” aldus Ruben die toch terugkijkt op een geslaagde week in Melbourne. “Ik heb voor de eerste keer een Grand Slamfinale gehaald. Dat is een mooie ervaring om in mijn rugzak mee te nemen.”

Het volgende station is Rotterdam waar het ABN/AMRO-toernooi op 15 februari begint. Ruben heeft dus nog ruim twee weken de tijd om de arm te laten herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin