‘Final four’ in zicht na monsterzege op Sasja

Vanaf de seizoensstart maakten de Aalsmeerders het kenbaar: we willen dit handbaljaar een prijs pakken. Met de week komt het hunkerende FIQAS een stap dichter bij dat doel. Plaatsing voor de 'final four' is in zicht. Zaterdagavond versloegen de handballers van de weer herstelde coach Bert Bouwer het zwakke Sasja met grote cijfers. Werd tijdens het heenduel in Antwerpen nog met 29-29 gelijkgespeeld, ditmaal hadden de Belgen in de half gevulde Bloemhof geen schijn van kans. 34-14.



Naast de twee punten leverde de riante winst voor de thuisclub met een blik op het doelsaldo voorlopig een extra punt op ten opzichte nummer vijf BEVO, na het verlies van Volendam nu de belangrijkste concurrent voor FIQAS. Doelsaldo van de Aalsmeerders +54, BEVO +46. Geen groot verschil maar het kan wel doorslaggevend worden.



Pittig programma
Nog drie wedstrijden op de rol. Volgende week gaat FIQAS naar Volendam. De palingboeren proberen de laatste strohalm, zes punten achterstand, te grijpen. Een week later ontvangt het keurkorps van Bouwer het Belgische Tongeren en laatste duel in de reguliere  BENE-League-competitie betreft de reis naar Hurry-Up in Zwartemeer.




Een pittig programma voor de Aalsmeerders, voor concurrent BEVO is de klus evenwel met hoog genoteerde tegenstanders Visé, Initia Hasselt en Achilles Bocholt op papier een stuk zwaarder. Het ziet er dus redelijk goed uit voor FIQAS om zich te plaatsen voor het finale-weekend half maart in Den Bosch.



Opwarmertje
De wedstrijd zaterdag tegen Sasja werd door de thuisploeg gebruikt als opwarmertje voor het grote werk dat er waarschijnlijk aan komt. De gastheren hadden de Belgen binnen twintig minuten (12-4) op de knieën waarna het team van Bouwer gestaag kon gaan werken aan het doelsaldo.




Na een 14-5 ruststand liep de score na de pauze binnen acht minuten snel op naar 20-6. Vervolgens een kleine hapering bij FIQAS wat de bezoekers de gelegenheid gaf iets op te krabbelen, 22-10. Bouwer gaf vervolgens Kevin Hooijman en Michael Kamsteeg beduidend meer speelminuten. Het gretige tweetal porde het vuurtje bij thuisformatie weer op. Hooijman viermaal en Kampsteeg vijf keer, tilden FIQAS naar de ruime 34-14 zege.



De Aalsmeerders dus op de drempel van het eerste succesje in dit seizoen. Volgende week naar Volendam, tussendoor op woensdagavond de achtste finales van de NHV beker in het Drentse Rolde tegen Buro Hollema/Unitas (nr.7 tweede divisie). Sporthal de Boerhoorn, aanvang 21.00 uur.



Tekst Klaas Leegwater,

Foto's: (boven) een gretige Michael Kamsteeg scoort een van zijn vijf treffers, (onder) de handballers vieren een feestje na de riante winst. Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van het CDA.



Stand BENE-League (eerste zes):



Bocholt,Bel   19-33

Hasselt,Bel   19-28

Fiqas/A'meer  19-26

OCI-Lions     18-25

Herpertz Bevo 19-24

Kras/Volendam 19-20

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin