Fietstochtje van 1700 kilometer

AVOZ, ‘alleen voor onszelf’. Dat is het doel van de fietstocht naar Frankrijk die een groep van zeven Aalsmeerders gaat maken. Dit in tegenstelling tot andere jaren waarbij de heren zich wel lieten sponsoren.

Dit jaar was eendrachtig besloten om zonder goed doel te fietsen, maar het plezier zal er niet minder om zijn. Dick Kuin, Piet Kant, Hennie Bruine de Bruin, Adrie van der Sluis, Maarten Jongkind, Piet van Dongen en Huib Peters stappen vandaag op de fiets om naar Bains-les-Bains te rijden.

Hotelletje Kudelstaarters
“Ook Anneke en Jaap Geleijn gaan mee, maar zij gaan met de auto,” aldus Dick Kuin. “Een grote luxe, want nu hoeven we zelf de bagage niet op de fiets mee te sjouwen.”

De bestemming van de groep is een klein hotelletje ‘Vie la Vie’ in Bains-les-Bains (departement Vosges). De eigenaren zijn Leo en Mary van Beek uit Kudelstaart. Een tocht van 1700 kilometer die ze op 14 augustus weer terug in Aalsmeer zal brengen.

Oudjes
“Het plan om deze rit te organiseren komt van Jaap, Piet en mijzelf. Voor een aantal renners zal de afstand geen probleem opleveren, want in 2012 reden ze helemaal naar Santiago de Compostela, toen voor ALS.”

Dick Kuin wil er een jaarlijks terugkerend iets van maken. “Maar met ons oudjes weet je het maar nooit, want ik ben met mijn 63 jaar de jongste van het stel.” Het zijn allemaal enthousiaste fietsers en de meesten zullen volgens hem ook wel de 100 kilometer van de Ride for the Roses gaan fietsen. “Dan is dit natuurlijk een prima voorbereiding.”

Sponsors
Ook al fietsen de heren ‘alleen voor onszelf’, zodra er zich toch sponsors melden dan willen ze dit doneren aan Team Timmerman, die geld inzamelt voor een fiets voor Stichting Ons Tweede Thuis.

Foto: (van links naar rechts) zittend : Piet Kant en Hennie Bruine de Bruin. Staand: Adrie van der Sluis, Dick Kuin, Maarten Jongkind, Jaap Geleijn, Piet van Dongen, Huib Peters en Anneke Geleijn (foto Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel