Fiasco voor RKDES na winterstop

De eerste wedstrijd van RKDES is na de winterstop in een fiasco geëindigd. Zondag speelde de ploeg thuis tegen RCH uit Heemstede en moest een nederlaag incasseren van 0-3. Met weinig kansen was het geen beste wedstrijd voor de Kudelstaarters. De vorige ontmoeting in Heemstede leverde RKDES wel een overwinning op.

Na 10 minuten kreeg een RCH-verdediger geel voor het aantikken van doorgebroken RKDES-speler Dani Calmez. Scheidsrechter Ozyar gaf geen rood en RCH mocht met 11 man op het veld blijven.

Gelijke strijd
In de eerste helft ging de strijd gelijk op met een enkele onbenutte kans voor RKDES. Ook na de rust waren de ploegen aan elkaar gewaagd.
Na ruim een uur bracht een afstandsschot van RCH de stand op 0-1 en RKDES leek wakker geschud, echter zonder resultaat. Toen ging het snel, want RCH besliste de wedstrijd door nog tweemaal de verdediging uit te spelen en de eindstand op 0-3 te brengen.

Kansen
RKDES-invallers Raymond Baars en Maarten van Putten probeerden op het laatst nog wat te redden met respectievelijk een venijnig schot op doel en een kopbal. De RCH-keeper, die een rustige wedstrijd had gehad, had zijn dag en redde beide keren.

Volgende week krijgt RKDES een nieuwe kans in Amsterdam bij de uitwedstrijd tegen ZSGOWMS.

Bron: Eppo Buskermolen