FCAalsmeer pakt koppositie

Kan er ook deze zaterdag weer gejuicht worden aan de Beethovenlaan? (Foto archiefAV/Jaap Maars)

Door: Matthijs Bos. Zaterdag nam FC Aalsmeer het in eigen huis op tegen ASC. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om de koppositie te pakken. Dat lukte. De thuisploeg won met 3-1. Hierdoor staat Aalsmeer op basis van doelsaldo bovenaan, waardoor er wel degelijk gedroomd mag worden over het kampioenschap.

Na een lange eerste seizoenshelft met veel puntenverlies begint het team onder leiding van Ted Verdonkschot eindelijk op toeren te raken. De Aalsmeerders wonnen namelijk hun laatste drie wedstrijden. Het team maakt een positieve ontwikkeling door; de verdediging staat solide en de aanvallers maken hun kansen af. Vooral spits Luke Vahle begint steeds meer in vorm te raken. Hij wist twee keer op mooie wijze het net te vinden en werd dan ook tot Man of the Match verkozen. De derde Aalsmeerse treffer kwam van de voet van Calvin Valies.

Bloemen voor ‘MotM’ Luke Vahle

Aalsmeer staat voorlopig op plek 1. Volgende week staat er een oefenwedstrijd tegen RKDES gepland. Pas op 4 maart gaat de competitie verder, met een uitwedstrijd tegen nummer drie FC Oudewater dat één duel minder gespeeld heeft en op slechts één punt achterstand staat. Een wedstrijd die dus wederom gewonnen moet worden wil Aalsmeer de bovenste plek vasthouden.

RKDES verliest streekderby
Na de knappe overwinning op koploper SV Nieuwkoop wist RKDES zaterdag niet te winnen van streekgenoot SCW uit Rijsenhout. Op papier een wedstrijd waarbij RKDES favoriet zou moeten zijn. Dat bleek anders. De ploeg van trainer De Jong wist niet te imponeren en verloor met 2-1. Door dit verlies is de achterstand op hoogvliegers Nieuwkoop en Aarlanderveen opgelopen naar zes punten. Ook de Kudelstaarders hebben pas over drie weken weer een competitiewedstrijd. Daarvoor gaat de ploeg op de trainingskamp. RKDES heeft dus genoeg tijd over om de nederlaag recht te zetten.

Winst op hekkensluiter
Ook de zondagploeg van FC Aalsmeer wist te winnen, hekkensluiter SVVV Taurus werd met maar liefst 2-6 verslagen. Met deze overwinning weten de Aalsmeerders druk te houden op de top drie. Ondanks dat Aalsmeer zondag netjes op plek vier staat, blijft de achterstand op koploper FC Abcoude dertien punten. Abcoude wist tot nu toe alle wedstrijden te winnen en met nog een wedstrijd tegoed kan de voorsprong zelfs uitlopen naar zestien punten. Komende zondag neemt FC Aalsmeer het op tegen nummer zes HOV/DJSCR om 14:00 aan de Beethovenlaan.

Bron: Voetbal In Aalsmeer
(Foto’s Jaap Maars)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel